© HBVL

Tino Deblier wint dorpelingenkoers Rummen

Rummenaar Tino Deblier, lid van Crabbé Cycling team, heeft voor eigen publiek de dorpelingenkoers bij Warandekermis op zijn naam geschreven. Hij haalde het voor Luc Es (FC Macadam) en Tim Vandendijck (Fc Macadam).

Luc Weyens

Naar jaarlijkse traditie worden er drie dorpelingenkoersen georganiseerd op grondgebied van de gemeente Geetbets tijdens Warandekermis, Geetbets kermis en Rummen kermis. De dorpelingenkoersen worden georganiseerd voor inwoners van de gemeente Geetbets of wielertoeristen die aangesloten zijn bij één van de zes wielerclubs ( WTC Betserse trappers, FC Macadam, WTC 2010 Geetbets, WTC Tilles trappers, WTC Bergeneinde) van Geetbets.

Maar liefst 24 dorpelingen waagden hun kans tijdens de 30 kilometers lange wedstrijd. In een spannende wedstrijd wisten twee renners zich af te scheiden van het peloton, Tino Deblier en Luc Es. Zij bleven voorop en gingen samen naar de eindstree, waar Tino het dus haalde. Tim Vandendijck won een halve minuut later de sprint van het pelotonvoor Niels Francen en Rudi Menten. Volgende afspraak volgt op 22 augustus in Geetbets of op 30 augustus in Rummen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio