Extra bomen, bloemen en planten vergroenen wijk Blijkbaan

Print
Extra bomen, bloemen en planten vergroenen wijk Blijkbaan

Foto: © Luc Weyens

Herk-de-Stad - De wijk van de Blijkbaan in Herk-de-Stad krijgt een groener karakter. Dat gebeurt met de aanleg van plantvakken, de aanplanting van bijkomende bomen en de heraanleg van de parkeerplaatsen. De plaatsing van zitbanken maakt het aangenamer om buiten te zitten.

De Blijkbaan is een zijweg van de Doelstraat, die deel uitmaakt van de ring voor doorgaand verkeer rond het centrum van Herk-de-Stad. Het grasveld werd gefreesd en daarna volledig opnieuw ingezaaid. In de plantvakken werd na een freesbeurt nieuwe beplanting aangebracht. Verouderde beplanting wed verwijderd, maar drie degelijke bomen zijn als blikvangers behouden gebleven. Bovendien worden er acht andere aangeplant. Die komen onder meer in de plantvakken tussen de parkeerplaatsen, waarvan de klinkers zijn vervangen door grasdallen. Aan de rand van het grasveld worden vijf nieuwe plantvakken voorzien: drie met bloemen en twee met siergrassen en bloemen. Rond de plantvakken komen stukken haag, die leiden naar nieuw te maken zitbanken. Het gaat om banken met een basis in beton en een zitvlak in hout. De Blijkbaan zelf is heraangelegd. Borduren en greppels werden vernieuwd en de straat kreeg een nieuwe toplaag.

ee voor de vleesconsumptie. Dat combineert hij met een hoeveslagerij. Het bedrijf is zondag van 10 tot 17 uur te bezoeken. Info: www.agrohageland.be.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio