Infovergadering ‘Wonen, (ver)huren en verbouwen’

Print
Herk-de-Stad - De intercommunale Wonen in West-Limburg organiseert dinsdag 21 maart om 19 uur in de parochiezaal van Schulen een infoavond rond wonen, verbouwen en (ver)huren.

Je krijgt onder meer uitleg over het verhuren via een sociaal verhuurkantoor. Het verhuurkantoor neemt het grootste deel van de (administratieve) taken op zich zodat je als eigenaar minder zorgen hebt. Het zorgt voor alle administratieve handelingen zoals de opmaak van een plaatsbeschrijving, de brandverzekering, het huurcontract en het toezicht op het onderhoud van de woning. Als verhuurder krijg je de woning altijd in dezelfde staat terug op het einde van de overeenkomst en je krijgt stipt je huur, ook als de woning niet verhuurd is of de huurder niet betaald heeft. Het sociaal verhuurkantoor vraagt in ruil aan de verhuurder geen commissieloon, maar wel een billijke huurprijs. Ga je je woning renoveren of verbouwen? Dan kom je misschien in aanmerking voor één of meerdere premies of financiële voordelen. Tijdens de infoavond krijg je een handig overzicht van de verschillende premies en de voorwaarden. Dubo Limburg komt dan weer uitleggen hoe zij jou kunnen helpen met je renovatie. Tenslotte wordt er nog even stilgestaan bij de rechten en plichten van de (ver)huurders. Na de uiteenzettingen van de sprekers kan je met een hapje en een drankje in de hand de infomarkt bezoeken. Je vindt er alle informatie over premies, eerste hulp bij duurzaam bouwenen, de verschillende sociale verhuurkantoren. Ook de juriste van het OCMW is aanwezig.

Inschrijven voor deze infoavond kan bij Wonen in West-Limburg via info@woneninwestlimburg.be of telefonisch 013 38 03 16.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio