Tiende editie radiobeurs

Print
Tiende editie radiobeurs

Foto: © Luc Weyens

Herk-de-Stad - Beschik jij over een radio uit grootvaders tijd die het niet meer doet? Breng hem vandaag naar de radiobeurs in gemeenschapscentrum De Markthallen in Herk-de-Stad. De radiobeurs viert vandaag een bijzondere verjaardag. Ze bestaat immers tien jaar.

De radiobeurs is een initiatief van Luc Claes uit Schulen (Herk-de-Stad). Ettelijke tientallen standhouders bieden er een ruime keuze in toestellen van diverse merken. De oudste toestellen dateren uit de beginperiode van de radio in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Initiatiefnemer Luc Claes bezit zelf een collectie van meer dan 1.000 toestellen, waaruit hij een greep tentoonstelt. Je ziet onder meer toestellen van het bekende merk Wevo. Dat werd van de jaren '30 tot '70 in de Herkse buurgemeente Halen geproduceerd en van andere merken die ongetwijfeld een belletje doen rinkelen, zoals SBR en Philips.

Het herstelatelier is een extraatje bij de beurs. Een team van specialisten zit klaar om de oude radio’s na te kijken. Iedereen mag dus zijn oude toestel meebrengen. Dat wordt ter plaatse aan een diagnose onderworpen. Indien dat technisch mogelijk is, wordt het toestel ter plaatse ook meteen hersteld, helemaal gratis. Voor eventuele nieuwe onderdelen moeten de mensen wel betalen.

Beurs oude radio’s, 10-14 uur, gc De Markthallen, Markt 2, Herk-de-Stad. Info: Luc Claes, tel. 0477/48.50.54, lucclaes99@hotmail.com.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio