Wijndomein De Caybergh viert 1 jaar met opendeurdag

Wijndomein De Caybergh van Herk-de-Stad viert zondag 25 september zijn eerste verjaardag. Dat gebeurt met een opendeurdag, waarop men alle uitleg over het domein en zijn wijnen kan krijgen.

Luc Weyens

Eigenaar van het wijndomein is de familie Maris. Marleen Stienaers (54) en Eddy Maris (58) runnen het wijndomein samen met hun zoon Stijn (30) en dochter Katleen (28).De grootvader Jozef Maris had hier een plantage appelen en dit op zo'n 5 ha grond, zowel in Herk-de-Stad als in Schakkebroek. In de loop van de tijd is ervan 1,5 ha verkocht, zodat er nu nog 3,5 ha over is. Het wijndomein ontleent zijn naam ‘De Caybergh’ aan de ligging op de vroegere Keiberg op het hoogste punt van Herk-de-Stad. Op een oude provinciekaart is deze plaats gemarkeerd als gehucht 'Caybergh'. De terroir is een lichte leemgrond met veel siliciumkeien gelegen op een heuvelrug met optimale afwatering.

Wijndomein De Caybergh presenteert op de opendeurdag zijn complete gamma wijnen: Chardonnay 2014, Chardonnay 2015 barrique ‘Cuvé Gabriël’, Pinot Noir 2014, Pinot Noir 2015 Vin Gris en Pinot Noir 2015 Rosé. Tussen 14 en 19 uur ben je welkom voor een bezoek. Je kan deelnemen aan een rondleiding op het domein en wijnen proeven. Adres: Rummenweg 52 bus 1.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio