Politie Demerdal neemt 15 kg cannabis in beslag

Looienaar opgepakt in drugsonderzoek

Print
Looienaar opgepakt in drugsonderzoek

Foto: HBVL

Diest - De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) en de federale politie hebben bij vier huiszoekingen, waarvan een in Tessenderlo, een partij van 15 kg cannabis, ruim 1,5 kg speed en 650 xtc-tabletten in beslag genomen. Daarbij werden ook zeven personen, onder wie een man van 55 jaar uit Tessenderlo, gearresteerd.

Het onderzoek gebeurde door de politie van de zone Demerdal DSZ  (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) onder leiding van een onderzoeksrechter in Leuven. De huiszoeking in Tessenderlo vond dinsdag 28 juni plaats, samen met huiszoekingen in Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem. Woensdag 29 juni gebeurde een tweede huiszoeking in Aarschot. De actie leidde tot de arrestatie van zeven verdachten, onder wie dus de man van 55 jaar uit Tessenderlo.

“Daarmee is een belangrijk resultaat in de strijd tegen drugsgebruik geboekt”, zegt zonechef Jan Vanhauwere van de politiezone Demerdal DSZ  (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) . “Maar wij maken ons geen illusies. De vraag en het aanbod naar drugs zullen elkaar vrij snel opnieuw vinden zodat nieuwe onderzoeken noodzakelijk zullen zijn.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio