Voordracht ‘Schenkingen en Erfenissen’

Print
Voordracht ‘Schenkingen en Erfenissen’

Notaris Benoit Levecq Foto: HBVL

Herk-de-Stad - De Seniorenacademie van Okra Trefpunt 55+ en Davidsfonds Herk-de-Stad/Rummen organiseert maandag 15 februari om 14 uur in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad een voordracht met als thema ‘Schenkingen en Erfenissen’. Daarvoor is Benoit Levecq, notaris in Herk-de-Stad, als spreker te gast.

Ieder van ons wordt vroeg of laat, één of meerdere keren, geconfronteerd met het overlijden van dierbaren of verwanten. Wat zijn in die situatie de burgerrechtelijke, financiële en fiscale gevolgen? Het is dikwijls een geruststelling indien er op voorhand een regeling kan getroffen worden en een successieplanning kan uitgedokterd worden, maar soms is dat onmogelijk of is het niet gebeurd. In de voordracht komen verschillende aspecten van het erfrecht en de schenkingen aan bod. De notaris gaat in op de rechten van de langstlevende echtgenoot, van samenwonende partners en op de voorbehouden rechten van kinderen. Na de uiteenzetting kan je vragen stellen. Deelname: 5 euro voor leden van Okra en Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden.
Info: Okra-voorzitster Magda Mertens - magdamertens@proximus.be, Davidsfonds-voorzitter Marc Mellen - herk-de-stad@davidsfonds.net.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio