© © Luc Weyens

© © Luc Weyens

© © Luc Weyens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zondag oude radio laten herstellen op Radiobeurs

Beschik jij over een radio uit grootvaders tijd die het niet meer doet? Breng hem zondag 8 november naar de radiobeurs in gemeenschapscentrum De Markthallen in Herk-de-Stad. Daar zit een ploeg technici klaar om je juweeltje onder de loep te nemen en te herstellen.

Luc Weyens

De radiobeurs is een traditie in het begin van de maand november. Initiatiefnemer Luc Claes uit Schulen (Herk-de-Stad) biedt met het herstelatelier een extraatje: “Een team van specialisten zit klaar om de oude radio’s na te kijken. Iedereen mag dus zijn oude toestel meebrengen. Dat wordt ter plaatse aan een diagnose onderworpen. Indien dat technisch mogelijk is, wordt het toestel ter plaatse ook meteen hersteld. Dat gebeurt helemaal gratis. Voor eventuele nieuwe onderdelen moeten de mensen wel betalen.”

De beurs bezoeken kan uiteraard ook. Zowat veertig standhouders bieden er een ruime keuze in toestellen van diverse merken. De oudste toestellen dateren uit de beginperiode van de radio in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Initiatiefnemer Luc Claes bezit zelf een collectie van meer dan 1.000 toestellen, waaruit hij een greep tentoonstelt. Je ziet onder meer toestellen van het bekende merk Wevo. Dat werd van de jaren '30 tot '70 in de Herkse buurgemeente Halen geproduceerd en van andere merken die ongetwijfeld een belletje doen rinkelen, zoals SBR en Philips.

Beurs oude radio’s, zo. 8/11, 10-13.30 uur, gc De Markthallen, Markt 2, Herk-de-Stad. Info: Luc Claes, tel. 0477/48.50.54, lucclaes99@hotmail.com.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio