Wandelnetwerk van 250 km doorkruist 8500 ha Getevallei

Print
Wandelnetwerk van 250 km doorkruist 8500 ha Getevallei

Foto: © Luc Weyens

Geetbets - De vallei van de Gete ontdekken kan voortaan nog beter dankzij het nieuwe wandelnetwerk dat in het gebied is ontwikkeld. Geetbets, dat zijn naam aan de waterloop te danken heeft, is een vertrekpunt voor wandelnetwerk in het gebied dat zich over maar liefst 8500 ha uitstrekt.

Het wandelnetwerk is een gemeenschappelijk initiatief van de steden en gemeenten Hoegaarden, Tienen, Linter, Landen, Zoutleeuw en Geetbets, samen met het Regionaal Landschap Zuid-Hageland. Burgemeester Jos Ceyssens van Zoutleeuw stak het vuur aan de lont om het gebied toeristisch in de kijker te zetten, maar Geetbets wakkert het hevig mee aan.

“Onze Getevallei kan pronken met diverse troeven”, legt burgemeester Jo Roggen (Open Vld) van Geetbets uit. “Denk maar aan haar open ruimte, de uitgestrekte velden, gevarieerde bossen, verscheidene rivieren, beken, grachten, vijvers en meren. Hier wordt nog heel actief aan landbouw gedaan, maar ook de natuur is ontwikkeling. Kijk maar naar het Warandebos en het natuurgebied Aronst Hoek, dat zich over 350 ha uitstrekt, niet alleen in Geetbets maar ook in de buurgemeenten. Voor is er het erfgoed met op ons grondgebied diverse kastelen, die getuigen zijn van de positie van Geetbets op de grens tussen landeigendommen met oorlogen en veldslagen tot gevolg.”

De totale lengte van het netwerk bedraagt 250 km. 60 km strekt zich uit over Geetbets, 62 km in Linter, 35 km in Tienen en 87 km in Zoutleeuw. Het wandelnetwerk is zo opgevat dat je zelf een eigen wandeling kan samenstellen aan de hand van de nieuwe knooppunten. Even aantrekkelijk zijn de drie uitgestippelde wandellussen doorheen het gebied.”

Bij het wandelnetwerk Getevallei hoort een kaart, die voor 5 euro te koop is bij Toerisme Geetbets. Info: gemeente Geetbets, tel. 011/58.65.00, info@geetbets.be.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio