© LW

Recyclagepark Halen week dicht voor aanpassing toegangscontrole

Het recyclagepark van Halen is in de eerste week van september –van dinsdag 1 september tot en met vrijdag 4 september – volledig gesloten. De sluiting gebeurt voor werken aan de controlezuilen bij de in- en de uitgang van het terrein. Later gebeuren er werken aan de ruimte voor de opslag van klein gevaarlijk afval (KGA) en aan zone voor groenopslag.

Luc Weyens

Het recyclagepark van Halen wordt beheerd door de intercommunale Limburg.net. Dat betekent dat het volgens de organisatie van Limburg.net werkt. Elke bezoeker moet met de auto op de weegschaal en zich dan in de zuil aan de toegang registreren. De weegschaal meet het gewicht van voertuig en afval. Op basis van het verschil in gewicht en de aan de infozuilen ingegeven data wordt de afvalaflevering geregistreerd. Voor het afleveren van bepaalde soorten afval moet je betalen.

“De registratiezuilen aan de in- en uitgang behoren tot de eerste generatie sinds wij het beheer van containerparken doen”, zegt Kris Somers, directeur financiën en communicatie bij Limburg.net. “De zuilen zijn nu aan vervanging toe. De nieuwe zullen gebruiksvriendelijker zijn. Zo wordt de module om met Bancontact te betalen in die zuil aan de uitgang geïntegreerd. Bezoekers hoeven dan niet meer uit te stappen om aan het Bancontactpunt te gaan betalen. “

Het recyclagepark van Halen is normaal op dinsdag en vrijdag open. Op die dagen is normaal het recyclagepark van Herk-de-Stad dat ook door Limburg.net wordt beheerd, gesloten. Volgende week is het park van Herk-de-Stad die twee dagen uitzonderlijk open.

Limburg.net plant in Halen nog andere werken. Kris Somers: “Einde september wordt er een nieuwe KGA-opslagruimte ingericht. Dat zal geen hinder veroorzaken, omdat het op de sluitingsdagen gebeurt. De vernieuwing van de groenopslagzone is gepland voor de winter, wanneer het daar heel rustig is.”

Met de investeringen in Halen illustreert Limburg.net dat het park van Halen zeker openblijft. Kris Somers: “Met de recyclageparken van Herk-de-Stad en Diest vlakbij zou dat een overweging kunnen zijn, maar met de toetreding van Lummen tot het netwerk containerparken van Limburg.net is het open houden van Halen extra interessant.

Van de 24.835 bezoekers aan het containerpark van Halen tot nu toe dit jaar waren er 17.940 of 71 procent van Halen zelf, maar toch ook 5.331 of 21 procent van Herk-de-Stad en 1361 (7,5 procent) van Lummen. Uit Diest kwamen ook nog 203 mensen of 0,8 procent naar Halen.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio