Infovergadering kandidaat-brandweermannen

De hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant is op zoek naar extra vrijwilligers om de brandweerkorpsen te versterken. Belangstellenden zijn alvast welkom op de infoavonden in de regio, onder meer op 2 september om 19 uur in de brandweerkazernes in Diest en Scherpenheuvel-Zichem.

Luc Weyens

De hulpverleningszone Oost overkoepelt 7 gemeentelijke brandweerdiensten die samen verantwoordelijk zijn voor 32 gemeenten. In de zone is er nood aan bijkomende medewerkers. Zo is er in Diest ruimte voor een tiental bijkomende vrijwilligers. Kandidaten moeten eerst in een erkend opleidingscentrum het federaal geschiktheidsattest behalen. Dat centrum is voor Vlaams-Brabant

PIVO, Opleidingscentrum voor de brandweer, Poverstraat in Asse. Daarvoor inschrijven kan vanaf 1 september en tot 30 september. Info: www.pivo.be. Na het behalen van het geschiktheidsattest kan je je kandidaat stellen voor een functie bij de brandweer. In Diest is er nood aan een tiental extra vrijwilligers. Brandweerkazerne Diest: Schaluinstraat 2. Brandweerkazerne Scherpenheuvel: Prattenborgstraat 14B.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio