© LW

Bieren proeven van 20 brouwerijen

Liefhebbers van de betere bieren zijn zondag 23 augustus in Diest welkom voor de Streekbierenmarkt. Daarvoor toveren de stad en de Objectieve Bier Academie Diest de Grote Markt om tot een gezellige markt waar 20 regionale brouwerijen en bierfirma’s hun bieren aanprijzen, vergezeld van een woordje uitleg.

Luc Weyens

Al eeuwenlang heeft Diest de reputatie een bierstad te zijn. Deze faam heeft de stad voornamelijk te danken aan de 19de eeuw, toen er tientallen brouwerijen actief waren. Maar ook nu nog huisvest Diest, als één van de weinige steden in België, een artisanale brouwerij in haar binnenstad. Brouwerij Loterbol lokt immers al meer twintig jaar lang bierliefhebbers en toeristen uit alle windstreken naar haar authentiek proeflokaal.

Als bezoeker van de streekbierenmarkt kan je de bieren ontdekken door te flaneren van stand naar stand en een praatje te maken met de standhouders. Voor bijkomende informatie kan je terecht aan de stand van de Objectieve Bier Academie Diest. Er zijn namelijk veel smaken te ontdekken: hoppig blond of sterk zwart, zurig of juist zoet, fruitig of kurkdroog: voor elke smaakvoorkeur is er wel iets te vinden op de streekbierenmarkt. Patrick Riguelle en Chris Peeters van de Laatste Showband zorgen samen met artiest Sus Excelmans en de Marc Bellenband voor de muzikale noot.

Streekbierenmarkt, zondag 23 augustus, 13.30-19 uur, Markt Diest.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio