Dankzij camerabeelden gevat

Jonge daders stelen uit lockers domein Halve Maan

Dankzij de camerabeelden heeft de politie van de zone Demerdal DSZ twee daders van diefstallen uit lockers in het recreatiedomein Halve Maan in Diest kunnen vatten. Het gaat om twee jongeren uit de regio Brussel.

Luc Weyens

De diefstallen gebeurden maandag in de loop van de dag. Het domein telde toen 6.000 bezoekers. De daders keken over de schouder van de gebruikers van de lockers mee om hun cijfercode te weten te komen. Zodra de gebruikers van de lockers waren vertrokken sloegen de daders toe.

De eerste dader was een jongen van 14 jaar uit Sint-Jans-Molenbeek. De politie trof hem enkele uren later aan op het strand. Hij werd overgebracht naar het politiehuis in Diest. De jongen bleef de ganse nacht onder toezicht van de politie Demerdal-DSZ om op dinsdag 4 augustus te worden voorgeleid bij de jeugdrechter in Brussel.

De tweede dader was een jongen van 15 jaar uit Brussel. Hij werd naar het politiehuis in Diest gebracht, waar zijn ouders hem kwamen halen. Dinsdag moest hij zich bij het jeugdparket in Brussel aanmelden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio