© LW

“Spaanse houtskooloven geeft bijzondere smaak”

Na een lange periode van sluiting is het Wendelenhof aan de kerk in Schulen (Herk-de-Stad) opnieuw open. Blikvanger in de volledig vernieuwde zaak is de Spaanse oven op houtskool die vlees, vis en groenten een bijzondere smaak geeft.

Luc Weyens

Joachim Vanhaeren (22) en zijn partner Rani Vantilt (19) zijn de nieuwe uitbaters van het Wendelenhof. Na zijn opleiding aan de horeca-afdeling van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad deed Joachim ervaring op bij Aan Tafel (Luc Bellings) en Figaro in Hasselt, ’t Zilte in Mol en het Carbon Hotel in Genk. In Herk-de-Stad stond hij mee aan de wieg van Andresito’s. Joachim neemt de keuken voor zijn rekening en Rani met haar ervaring in verkoop de zaal.

“Het gebouw is volledig gestript”, vertelt Joachim over de aanpassingen. “Alles uitgebroken, nieuwe keuken, nieuw meubilair in de zaal, nieuwe verlichting, stijlvolle open haard, zandstraling buiten. Met de nieuwe houtskooloven willen Joachim en Rani zich onderscheiden. “Het is een binnenhuisbarbecue, waarop ik alle vlees, vis en warme groenten wil bereiden. Rond half tien worden de houtskolen aangestoken om tegen de middag op ideale temperatuur te zijn. We bieden een brede keuze aan vleesgerechten – van vide over stoofvlees tot steak en côte à l’os - , een variatie aan vis – zeebaars, tonijn… - en daarnaast diverse slaatjes, aparte pasta’s en ook snacks zoals croques en American hamburger. Een blikvanger is onze Wendelenhof Classic met een variatie aan vlees naar de oorspronkelijke Wendelenbrochette.”

Qua dranken biedt het Wendelenhof Stella, Leffe en een suggestiebier van het vat en daarnaast diverse streekbieren op fles, onder meer van Halen en Wilderen. “Dankzij kleine vaten van 20 liter onder de tapkraan bewaren de bieren op vat hun topkwaliteit. Je vindt hier ook een rijke keuze aan (schuim)wijnen en champagnes en voorts sterke en warme dranken. De zaak biedt binnen plaats aan 80 personen. “Tegen de jaarwisseling willen we ook de zaal achteraan inrichten voor feesten tot 80 couverts. Ook de tuin wordt opgeknapt.”

Openingsuren: dagelijks vanaf late voormiddag, donderdag gesloten

Adres:

Kiezelweg 78

3540 Schulen (Herk-de-Stad)

013 52 24 08

website: in opbouw

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio