Muzikaal talent in de kijker op 'Lokale Helden'

Print
Diest - Met de organisatie van ‘Lokale Helden’ zet de jeugddienst van de stad donderdag 30 april lokale muzikale talenten in de schijnwerpers. 'Lokale Helden' biedt de artiesten een podium als aanmoediging om te blijven musiceren.

Vanaf 16 uur kan je in verschillende handelszaken in het centrum van Diest genieten van In Store Concerten. Lokale muzikanten en beloftevolle bands spelen semiakoestische concerten van telkens 30 minuten voor het winkelende publiek. De toegang is overal gratis en de eerste luisteraars krijgen in elke handelszaak een glaasje prosecco aangeboden.

 

Een overzicht:

In de Müller speelt Jacle Bow om 16u45 & 17u30: Jacle Bow is finalist van 'De nieuwe Lichting '15' van Studio Brussel en is net terug van een tour langs de West Coast in Amerika.

In De Standaard Boekhandel performt Klankvandaal om 16u30 & 17u15:Klankvandaal rijgt blues, jazz en tekst aan elkaar tijdens een spel van ritme, mondharmonica en woorden.

 

In Biscuiterie Stuckens speelt Portland om 16u30 & 17u15: Portland is Jente Pironet & Manon Gögös. Hun liefde voor 'storytelling songs' bracht hen tot in de Arenbergschouwburg  als winnaar van de Acoustic Monday Audions.

 

In de Chocolat spelen Audry & Nele om 16u15 & 17u00: Audry & Nele wonnen reeds zilver in de categorie Muziek tijdens Kunstbende. Deze 2 dames zingen, spelen gitaar & saxofoon op een ontwapenende manier.

 

In koffiehuisje Fabriek 1900 speelt A gentleman om 16u15 & 17u30: Nick De La Croix klinkt als Wilco & Jeff Buckley en stond reeds in het Depot, bij de Sprekende Ezels en Chantal Acda op het podium.

 

In Boetiek Sisu kan je tijdens de avondshopping genieten van Vincent & Jan van The Fishhooks om 18u30 & 19u30! De zanger en gitarist van The Fishhooks spelen ‘harde soft rock’ en brengen een uniek geluid met knipoogjes naar Coldplay, U2 en Keane.

 

Optredens jeugdhuizen
Jeugdhuis Tijl in Diest en Jeugdclub Smurf in Schaffen organiseren ’s avonds allebei concerten met de focus op lokale bands. Deze twee jeugdhuizen verrassen met heel wat extra zotte specials. De Jeugdraad van Diest trakteert in elk jeugdhuis op een gratis vat. 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio