© LW

Succesvolle quiz Transplantoux 2015

De quiz Transplantoux 2015 in Halen is uitgegroeid tot een groot succes. De initiatiefneemsters Inge Vermeulen en Kris Severeyns moesten wegens plaatsgebrek zelfs teams weigeren.

Luc Weyens

De quiz werd georganiseerd om zaad in het bakje te krijgen voor het gelijknamige fonds van de KU Leuven ten voordele van (de bevordering van) orgaandonatie. Dat fonds leerden ze kennen na het ongeval van Hilde Vermeulen – zus van Inge en nicht van Kris – van wie het lichaam voor donatie werd geschonken. Na het ongeval kwam Hilde in coma terecht. Zij bezweek aan haar verwondingen. Samen met haar ouders besliste echtgenoot Pedro Strauwen om haar lichaam voor donatie beschikbaar te stellen.

Als eerbetoon aan Hilde, aan alle donoren en alle personen met een getransplanteerd lichaamsdeel willen Inge Vermeulen en Kris Severeyns het fonds onder de aandacht brengen en steunen. De eerste organisatie was alvast een succes. Inge en Kris: “Aan de quiz namen 40 teams deel. Daarmee zat de zaal vol en waren alle tafels bezet. De inschrijvingsperiode werd dan ook vervroegd afgesloten. Andere teams waren kandidaat, maar die moesten we dus jammer genoeg ontgoochelen.”

Ondertussen zijn Inge en Kris volop bezig met de voorbereiding van hun deelname aan de fiets- en wandeltocht Transplantoux 2015 op 20 juni 2015 naar de top van de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk met personen met een gedoneerd lichaamsdeel en sympathisanten. Zelf zullen ze de tocht met de fiets doen. Info: transplantoux@gmail.com. Steun kan ook op BE 7310 3917 2211

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer