Landelijke Gilde Schaffen biedt woensdag 31 december ‘Soep op de Stoep’

Print

Ploeg van de kerststal Foto: HBVL

Diest - Ten voordele van de actie Welzijnszorg houdt de Landelijke Gilde van Schaffen woensdag 31 december van 10 tot 14 uur aan de kerststal bij de Sint-Hubertuskerk van Schaffen de actie ‘Soep op de stoep’.

 

Gaston Didden: “Reeds meer dan 20 jaar verzorgt de Landelijke Gilde van Schaffen – Centrum een mooie kerststal in het centrum van het dorp. En steeds hebben we dit aangegrepen om mensen samen te brengen en aandacht te geven aan  solidariteit en verdraagzaamheid. Voor de Kerst- en Nieuwjaarstijd is het belangrijk dat de verenigingen in ons mooie dorp de kerstsfeer uitdragen te meer daar er vanwege de overheid, allicht omwille van besparingen, geen kerstversiering voorzien is in de plattelandsgemeenten. Dan maar zelf de handen uit de mouwen gestoken door de kerststal terug op te bouwen volgens het vertrouwde stramien. De stal is een soort blokhut opgebouwd met hout dat enkel bruikbaar was als brandhout en versierd met beelden die we zelf hebben in mekaar geknutseld. Vervolgens hebben we Maria voorzien van een outfit aangekocht in een  Marokkaanse  winkel in het Noordkwartier in Brussel. Voor het kindeke en Sint -Jozef hebben onze dames zelf de kledij ontworpen. We hebben hierbij tevens de bedoeling om dit jaar aandacht te vragen op de verdoken armoede op dat platteland. Welzijnszorg heeft hiertoe opgeroepen en we werken graag mee.”

“Daarom doen we dit jaar een actie van Soep  op de stoep. Een dampende beker soep, in ruil voor een vrije bijdrage. Dat is de basis van Soep op de stoep, een jaarlijks terugkerende actie van Welzijnszorg We zullen dan ook zelf soep maken en aanbieden aan iedereen die zijn steun wil geven om armoede op het platteland te verlichten. Op woensdag 31 december willen we de winter trotseren om de mensen van Schaffen en ook Groot- Diest uit te nodigen hun goed hart bloot te leggen en dit goed doel te steunen. Aan onze unieke Kerststal ontvangen we graag iedereen met uiteraard lekkere soep en een goed gesprek van 10 tot 14 u. Iedereen is van harte welkom. Wijzelf zullen als vereniging ook daadwerkelijk bijdagen om dit goede doel te steunen.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio