Aantal huwelijken verdubbelt op een jaar tijd

Print
Aantal huwelijken verdubbelt op een jaar tijd

In 2014 dubbel zo veel huwelijken als in 2013. Foto: LW

Geetbets - In Geetbets werd vorige zaterdag 20 december het 31ste burgerlijke huwelijk voltrokken. Daarmee registreert de gemeente in 2014 dubbel zo veel huwelijken als in 2013. “De jongste jaren zijn veel jonge gezinnen in Geetbets komen wonen. Bovendien zijn ook aantal 60-plussers in het huwelijksbootje gestapt”, legt burgemeester Jo Roggen (Open Vld) uit.

 

“In 2012 stapten in onze gemeente 14 koppels in het huwelijksbootje. Vorig jaar was er met 16 huwelijken al een lichte stijging, maar dit jaar is er dus een echte boom met het 31ste huwelijk vorige zaterdag 20 december. Dat staat helemaal haaks op de nationale trend. Het aantal huwelijken in ons land is op vijf jaren tijd met 17 procent gedaald. 2013 was het historische dieptepunt sinds de Tweede Wereldoorlog qua aantal huwelijken in verhouding tot het bevolkingscijfer.”

De burgemeester ziet enkele redenen waarom de evolutie in Geetbets haaks staat op de nationale trend: “Een mogelijke verklaring is ook de beschikbaarheid van bouwgronden, die jonge koppels naar Geetbets hebben gebracht, koppels die dan ook in het huwelijksbootje willen stappen. Als landelijke gemeente is Geetbets erg in trek om te wonen. De burgemeester in Geetbets stelt ook een bevestiging van een nationale trend vast: huwelijken van senioren. “Dit jaar heb ik een aantal koppels in die leeftijdsgroep voor mij zien verschijnen om elkaar het jawoord te geven.”

Mogelijk houdt de positieve trend in het aantal huwelijken in Geetbets nog wel even aan. De sociale bouwmaatschappij Sociale Woningen Landen (SWL) is immers bezig met een dossier voor een nieuw woonproject van 40 woningen in Geetbets: 26 voor de verhuring en 14 om te verkopen. De huizen zullen tussen twee en vier slaapkamers tellen. Het project wordt gerealiseerd tussen de Dorpsstraat-Steenstraat en de recent aangelegde verkeersleefbaarheidsweg tussen het Stationsplein en de Glabbeekstraat. De maatschappij betaalt de woningen, maar ze kan daarvoor goedkope leningen afsluiten. De kostprijs per woning bedraagt 160.000 tot 180.000 euro.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio