iEDER GEZIN KRIJGT GESCHENKBONNEN

kOOP LOKAAL EN MAAK KANS OP EEN AUTO

Print
Maasmechelen - Het gemeentebestuur wil de lokale economie nieuwe zuurstof inblazen.

Daarvoor lanceert het drie initiatieven: ieder gezin krijgt à ratio van het aantal inwoners geschenkbonnen, er worden een auto en tien elektrische fietsen uitgeloot en de horecazaken die iets extra voorzien bij de heropening krijgen 200 euro. "Totale kostprijs van de acties is ongeveer 300.000 euro", weet schepen van economie Herbert Coox (Open vld).

Elk gezin ontvangt tegen eind deze maand geschenkbonnen om aankopen te doen bij handelszaken in de gemeente. "Tien euro voor elk gezin van een of twee personen en vijf euro extra voor elk bijkomend persoon, ingeschreven op datzelfde adres. Deze actie genereert 187.000 euro aan omzet voor de Maasmechelse handelszaken. 

‘Lokaal kopen’ wordt in Maasmechelen ook verder aantrekkelijk gemaakt. "Dankzij aankopen bij deelnemende handelaars kunnen shoppers meedoen aan een wedstrijd en maken zij kans om een auto (€ 25.000) of één van de tien elektrische fietsen (10x € 2.500) te winnen. De concretisering en timing van deze wedstrijd worden nog uitgewerkt", aldus burgemeester Raf Terwingen (CD&V). 

"De horeca start als laatste op en is daardoor het zwaarst getroffen door de coronamaatregelen. Het bestuur wil de horeca-uitbaters financieel steunen om ter gelegenheid van de opening in een extraatje te voorzien voor hun klanten. Dat kan een stukje taart bij de koffie zijn, een aperitiefje, een knabbel bij de borrel. De deelnemende horecazakenkrijgen hiervoor een forfaitaire financiële tegemoetkoming van 200 euro", aldus burgemeester Terwingen en schepen Coox.

JTh

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio