Archeologische vondsten Mottekamp komen terug

In 2010 en 2012 werden op de Mottekamp, het gebied tussen de Heirstraat en de autosnelweg, archeologische vondsten opgegraven. Die behoren toe aan het gemeentebestuur dat ze in bruikleen overdraagt aan Musea Maaseik. Op woensdag 26 december zijn de stukken uitzonderlijk te bezichtigen in het cultureel centrum van Eisden.

Jos Thomassen

Het gaat om archeologische vondsten uit vooral de Romeinse en Merovingische tijden. Het Studiebureau Archeologie uit Tienen heeft haar werk afgerond en overhandigt de tweede reeks van deze vondsten aan de eigenaar, het gemeentebestuur van Maasmechelen. "De vondsten worden in bruikleen overgedragen aan Musea Maaseik, omdat Maasmechelen niet de financiële en personeelsmiddelen heeft. Ook een aangepaste infrastructuur ontbreekt", luidt de uitleg in Maasmechelen.

In het najaar van 2015 zal in het Cultuurcentrum van Maasmechelen een expositie georganiseerd worden om de Maasmechelaren toch te laten kennis maken met de archeologische ondergrond in de gemeente. Om een beeld te krijgen van de hoeveelheid vondsten, organiseert de gemeente een kort toonmoment op woensdag 26 december om 13u30 in het Cultuurcentrum van Eisden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio