Drugsrunner vlucht met 150 km/u door Bilzen en Tongeren

Print
Drugsrunner vlucht met 150 km/u door Bilzen en Tongeren

Foto: Archief

Tongeren / Bilzen - Tijdens de drugscontrole van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst zaterdagnacht namen twee voertuigen de vlucht toen ze de controleposten opmerkten. Eén bestuurder ging er met gedoofde lichten vandoor. Een tweede bestuurder dreef zijn auto met 150 km per uur door de straten van Tongeren. Hij werd onderschept en bleek onder invloed van alcohol en drugs.

Een voertuig met Nederlands kenteken nam in Bilzen de vlucht toen hij de controle van de politie opmerkte. Hij ging er met hoge snelheid vandoor en reed de E313 op richting Antwerpen.

“Het voertuig reed met gedoofde lichten tegen zeer hoge snelheden. De interceptieploeg heeft hierdoor de achtervolging moeten staken. Waarschijnlijk was dit een drugsrunner”, aldus de politie.

Een tweede bestuurder reed door het controledispositief en nam met een snelheid van 150 km/u de vlucht richting van Tongeren. De politiediensten van Tongeren hebben het voertuig kunnen laten stoppen na een korte achtervolging. De bestuurder bleek na onderzoek onder invloed van alcohol en drugs.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio