Rentmeesterij wordt tijdloos charmehotel

Print

Blije gezichten bij de officiële voorstelling de plannen voor het nieuwe hotel in de Rentmeesterij Alden Biesen. (Frieda Brepoels, John Martin, Minster Weyts, Ed Somers – Vestio) Foto: JoGe

Bilzen - In Bilzen werd vrijdag de overeenkomst bekrachtigd met Martin’s Hotels, die vanaf eind 2017 een viersterren hotel zullen gaan uitbaten op en rond de site van de Rentmeesterij Alden Biesen. De Vlaamse Overheid maakte voor de renovatie van het pand 6,3 miljoen euro SALK middelen vrij. Vestio en Group GL vormen het investeerdersduo van het consortium en investeren eveneens 6 miljoen euro in het project. Martin’s Hotels, die gaat instaan voor de explotatie, pompt nog eens 1,2 miljoen euro in de inrichting van het hotel. “Het wordt een rijk uitgerust tijdloos hotel met 75 kamers, een toprestaurant en welness.”, verduidelijkt CEO John Martin.

Vier maanden lang werden er exclusieve onderhandelingen gevoerd tussen nv RMW, de projectvennootschap van de stad Bilzen, LRM, Group GL, Vestio en het consortium Martin’s Hotels, om een kwaliteitshotel te ontwikkelen in de Rentmeesterij van Bilzen, op een boogscheut van de landcommanderij. Minister van Toerisme, Ben Weyts, evenals CEO topman John Martin van de hotelketen, waren aanwezig in Alden Biesen om de herbestemming en uitbreiding van de Rentmeesterij toe te juichen. “Investeren in zulks een toeristisch hefboomproject, dat een maximale impuls kan geven aan het regionale toerisme en de hele regionale economie, betekend ook meer jobs in de vrijetijdseconomie. We zijn blij dat de hotelketen mee investeert in dit project.”, verduidelijkt minister Weyts. De casco restauratie van het 17de eeuwse gebouw is afgelopen week van start gegaan. “Natuurlijk zijn we trots dat we tot een finaal akkoord zijn gekomen. Martin’s Hotels zal op deze prachtige site haar eerste hotel in Limburg ontwikkelen.”, stelt burgemeester Brepoels. Voor de ontwikkelaars is het nu de uitdaging om een kwaliteitsvol hotel uit te bouwen in een aparte omgeving met een hoog historische waarde. “Het prestigieuze gebouw trok meteen onze aandacht, nadat we gecontacteerd werden door de investeerders Group GL en Vestio. De fantastische ligging, de vlotte bereikbaarheid en de authenciteit van het rustiek pand, hebben ons dan ook vrij snel over de lijn getrokken. In het historische gedeelte worden een viertal suites uitgebouwd. In drie nieuwe bouwvolumes komen 75 kamers, een toprestaurant, een bar, een luxueuze welnessafdeling met relaxatiezwembad en enkele polyvalente ruimtes. We mikken vooral op korte overnachtigingen en citytrips. Ons doel is na een aanloopperiode een constante bezettingsgraad van 65 procent te bereiken.”, aldus CEO John Martin, kleinzoon van oprichter John C. Martin, die in 1909 naar ons land kwam en naam maakte in de drankensector met Sweppes en Gordon Scotch Ale. Intussen heeft Martin’s Hotels 800 kamers in 14 hotels verspreid over Vlaanderen en Wallonië. Insteek in het Bilzers verhaal, is dat meer verblijfstoerisme ook meteen een injectie is op meer tewerkstelling. “Er komen 35 full time jobs en indirect nog eens evenveel jobs.”, stelt de hotelontwikkelaar. Het hotel in de Rentmeesterij zal eind 2017 de deuren openen.

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio