1000 kerstpakjes voor kansarme gezinnen in Bilzen

Print

Eli Thijs (midden) en zijn vrienden, bij de enorme stapel pakjes in de kerk, die ze op kerstdag inzamelden in Mopertingen Foto: JoGe

Bilzen - Meer dan 1000 pakjes wist Eli Thijs en zijn vrienden uit Mopertingen, in te zamelen voor de Sint-Vincentiusvereniging. “Al sinds jullie krant de inzameling aankondigde, komen mensen van overal bij ons thuis pakjes, kleding en speelgoed afleveren.”, lacht Eli. De oproep om op kerstdag een pakje aan de voordeur te plaatsen, werd in Mopertingen door bijna alle inwoners van Mopertingen opgevolgd. “Vorig jaar werden er 300 pakjes ingezameld, gisteren stond de teller op meer dan 1000. Dit overtreft alle verwachtingen. Ik hoop dat we voor vele mensen, veelal alleenstaanden en gezinnen met een uitzichtloze toekomst, er op deze manier een onvergetelijke kerst van hebben kunnen maken.”, aldus de vrienden uit Mopertingen.

De dag voor kerst had Eli, samen met zijn vriendin, schoonbroer en enkele goede vrienden, in alle brievenbussen van Mopertingen een papiertje gestoken, met de oproep om op kerstochtend een pakje, met voedingswaren, kledij of speelgoed aan de voordeur te plaatsen. “Vorig jaar was het al een gigantisch succes. Maar dit jaar konden we af en toe onze ogen niet geloven. Bijna aan elk huis stond een pakje. Ondertussen hebben we al meer dan 1000 cadeautjes opgehaald en gaan neerleggen bij de kerststal in de kerk.”, aldus Eli Thijs (25). De eerste pakjes werden al in het begin van de maand ingezameld. “Kort nadat het artikel over onze actie in Het Belang stond, kwamen de mensen al aanbellen aan onze deur. Op enkele dagen konden we op die manier al tientallen pakketjes afleveren bij de vereniging in Bilzen.” Ook Eli’s mama, de zangeres Lisa Del Bo, schaarde zich dit jaar achter de actie van haar zoon. “Zijn initiatief van vorig jaar kon rekenen op zoveel naastenliefde, het gaf ons een zeer apart en verrijkend gevoel. Dit jaar wou ik zeker mijn steentje bijdragen. Daarom had ik aan alle bezoekers van mijn kerstconcert gevraagd, om een pakje mee te brengen voor de Sint-Vincentiusvereniging. Honderden fans kwamen dan ook naar de kerk met een surprise.”, lacht de zangeres. De inhoud van de pakjes van deze warme kerstactie in Mopertingen, zullen begin volgend jaar verdeeld worden.

 

Het volledige verhaal lees je in de krant van vandaag

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio