Bibliotheek Toni Coppers levert duizendste boekenpakket aan huis

Print
Bibliotheek Toni Coppers levert duizendste boekenpakket aan huis

Bibliotheek Toni Coppers levert duizendste boekenpakket aan huis Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - Een bijzonder moment donderdagnamiddag in Sint-Truiden. De 73-jarige Huguette Jadoul ontving de duizendste ‘bib aan huis’. Om de inwoners van Sint-Truiden extra ontspanning te bezorgen tijdens de coronacrisis, startte de Bibliotheek Toni Coppers begin april met deze service. De thuisbezorgdienst van de bib blijkt dan ook een absoluut succes te zijn.

De Bibliotheek Toni Coppers, die bij het begin van de coronacrisis de deuren sloot, startte begin april met een service aan huis. Zo konden mensen ook tijdens de lockdown boeken en andere materialen ontlenen. Het was meteen een schot in de roos. Mensen kregen het gereserveerde materiaal op enkele dagen tijd aan huis geleverd. Deze week mocht de bib het duizendste pakket aan huis bezorgen.

“Op dinsdag 2 juni gaat de bibliotheek Toni Coppers opnieuw open. Maar we verwachten hier niet meteen een stormloop. Dankzij onze ‘bib aan huis’ zijn de mensen van Sint-Truiden en Nieuwerkerken gedurende de hele periode bediend. Daarnaast is ook de uitleentermijn van materialen verlengd naar 30 juni. Bibliotheekgebruikers hebben dus nog een hele maand de tijd om het uitgeleende materiaal in te leveren”, vertelt schepen van bibliotheek Jurgen Reniers.

De bibliotheek Toni Coppers,  Capucienessenstraat 8, 3800 Sint-Truiden, is open van maandag tot vrijdag van 12 tot 18 u en op zaterdag van 10 tot 16 u.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio