Zware uitslaande brand verwoest logementsloods voor seizoensarbeiders

Print
Sint-Truiden - In een loods van een fruitbedrijf in de Drie Gezustersstraat in Zepperen bij Sint-Truiden is maandagochtend een zware brand uitgebroken. In een mum van tijd sloegen de vlammen door het dak van het gebouw.

Het vuur breidde zich razendsnel uit over het hele gebouw. De bovenverdieping van de loods is volledig ingericht als logement voor arbeiders tewerkgesteld in de fruitteelt en biedt plaats aan een 120-tal personen uit de Oost-Europa. Op het gelijkvloers zijn opslagruimten en koelcellen gevestigd.

De brandweer van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg stonden voor een immense opdracht en roepen al snel de hulp in van andere brandweerkorpsen voor watertransport. Twee personen werden gewond en zijn, overgebracht naar het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek. Het is nog niet duidelijk hoeveel personen er verbleven.  Voor de bewoners werd noodopvang voorzien. Het gebouw is sinds enkele jaren eigendom van het fruitbedrijf Devos Group uit Bekkevoort en wordt onderverhuurd aan een fruitbedrijf uit Brustem.   


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio