Serviceclubs zamelen laptops in voor Truiense basisscholen

Print
Sint-Truiden - De Truiense serviceclubs zijn op zoek naar tweedehands laptops zodat alle kinderen van het basisonderwijs in Sint-Truiden van thuis uit onderwijs kunnen volgen na de Paasvakantie.

Scholen doen er alles aan om in deze coronatijden de leerlingen bezig te houden met bundeltjes die ze aan huis afleveren of via een digitaal leerplatform. “Met dat materiaal gaan de leerlingen aan de slag, al dan niet onder begeleiding van hun ouders. De ouders zelf organiseren zich en ondersteunen elkaar op hun beurt”, zegt Els Willems, directeur GO! Scholengroep Zuid-Limburg. “Helaas blijkt de digitale kloof in het basisonderwijs wel nog groot: niet alle kinderen hebben thuis een laptop. En dat is nodig als de scholen na de Paasvakantie nieuwe leerstof willen aanbrengen.” 

De tien Truiense serviceclubs slaan daarom de handen in elkaar. “Interservice, het overkoepelende orgaan van de tien Truiense serviceclubs, zet een grote actie op poten voor de inzameling van tweedehands laptops. Elke club afzonderlijk zal ook een financiële inspanning doen, zodat we allemaal samen hopelijk 50.000 euro inzamelen voor de aankoop van nieuwe toestellen”, zegt Jos Dubois (Rotary). Kristel Croes, algemeen directeur Katholiek Onderwijs Scholengemeenschap Hesbania, is dankbaar voor de actie. “We hebben zo’n 220 laptops nodig om na de paasvakantie iedereen mee te krijgen in het afstandsleren. Met deze actie hopen we toch aan dat aantal te geraken.”

Tweedehands laptops kunt u afleveren bij Lowette Gifts, Sint-Jorisstraat 4530 in 3800 Sint-Truiden en bij Gravermi, Steenweg 1 in 3870 Heers. Giften zijn welkom op BE37 7350 5654 5328 op naam van Interservice, mededeling: ‘gift laptops’.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio