Twee nieuwe Mercedes combi’s voor politiekorps

Print

Twee nieuwe Mercedes combi’s voor politiekorps Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - Het wagenpark van de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken is uitgebreid met twee nieuwe voertuigen. Een aantal combi’s waren aan vervanging toe. De voertuigen, twee Mercedes-Benz-Vito Tourer zijn bestemd voor de interventieploegen.

 

“In het kader van een optimaal voertuigenbeheer werd gekeken naar betere ecologische voertuigen die voorzien zijn van kwaliteitsvol materiaal. Daarbij voldoen ze aan lage emissienorm waarvan de uitstoot van NOx-stikstofoxiden sterk gereduceerd worden. Het gaat over een investering van ruim 130.000 euro. Vandaag beschikt de politiezone over 33 voertuigen (10 hybride en 3 elektrisch), 5 motorfietsen en 14 fietsen waarvan 4 elektrische,” zegt korpschef Steve Provost.   

Voor de inrichting van de wagens werd rekening gehouden met de specifieke wensen en noden van de gebruikers. Elke combi is, naast het nodige materiaal voor vaststellingen en verkeersveiligheid, voorzien van ledverlichting die bij verkeersongevallen voor de veiligheid van de slachtoffers en het politiepersoneel.

“We investeren als Politiezone niet alleen in mensen, maar we zetten ook in op moderne middelen en technieken om de veiligheid in de Politie zone te blijven verzekeren. De vernieuwing van het wagenpark is hier ook een belangrijk onderdeel van,” aldus Veerle Heeren, burgemeester en voorzitter van het politiecollege.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio