Meer dan 150 actieve senioren trappen sportjaar op gang

Print
Meer dan 150 actieve senioren trappen sportjaar op gang

Meer dan 150 actieve senioren trappen sportjaar op gang Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - Meer dan 150 actieve senioren bliezen verzamelen in sportcomplex Sint-Pieter om kennis te maken met het nieuwe sportaanbod het ‘Truiense Sporteljaar.’ Sint-Truiden biedt veel sportieve activiteiten helemaal op maat voor inwoners op iets gevorderder leeftijd. Wandelen, fietsen, bowling, fitness, allerlei soorten yoga, aqua gym, spinning enz. Zelfs pensioneerde sportievelingen hebben het moeilijk om een keuze te maken uit de gevarieerde waaier van sport aanbiedingen.

Tijdens de kick-off van het ‘sporteljaar’ konden de Truiense senioren proeven van het allerbeste uit dit sportgamma. Na een dynamische opwarming en tal van uitdagende workshops, was er uiteraard tijd om samen na te genieten – en uit te blazen – met een stukje fruitige Haspengouwse taart.

 “Lichaamsbeweging is belangrijk. Dat is voor iedereen zo en zeker voor 60-plussers. Sporten zorgt dat je actief blijft en dat je gewrichten soepel blijven. We zijn daarom heel tevreden dat ons mooie sport aanbod ook dit jaar op enorme belangstelling kan rekenen en dat onze Truiense senioren massaal aan het sporten slaan. In Sint-Truiden willen we iedereen aan het bewegen krijgen: jong, oud en iedereen daartussenin”, vertelt schepen van Sport Jurgen Reniers.

“Onze bevolking vergrijst. Dat is geen typisch lokaal fenomeen. Tegelijkertijd gebeurt dat in Sint-Truiden aan een tempo dat hoger ligt dan het Vlaamse gemiddelde. Dat is een actuele uitdaging, waar wij op meerdere terreinen rekening mee houden. De keuze voor een goed en afwisselend sportprogramma past daar helemaal in”, aldus burgemeester Veerle Heeren. Het lokaal bestuur van Sint-Truiden heeft er dan ook bewust voor gekozen om te investeren in een uitgebreid sportaanbod, met zelfs actieve sportdagen, lange fietstochten en zomertrekkings.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio