Sint-Truiden schenkt 3500 kinderkledingstukken aan het goede doel © Jozef Croughs

Sint-Truiden schenkt 3500 kinderkledingstukken aan het goede doel

Vlak voor Kerst vond in het stadspark van Sint-Truiden de tweede editie plaats van ‘Lichtjes in het Park’. Het familie-event bracht inwoners samen rond allerlei gezellige activiteiten. Bezoekers werden ook aangespoord om warme kinderkleding mee te brengen.

Jozef Croughs

De tweede editie, met ruim 8000 bezoekers was een groot succes. In totaal werden meer dan 3.500 kledingstukken ingezameld. Dat is ruim drie keer zoveel dan het jaar voordien. “De ingezamelde kleding werd overgedragen aan zes lokale organisaties die ervoor gaan zorgen dat alles op de juiste plek terechtkomt, zodat in onze stad deze winter geen enkel kind in de kou blijft staan”, vertelt schepen van Jeugd Johan Mas.

Habbekrats, Fedasil, Team Hope, Onder Ons, de Kringwinkel en Massala kregen ieder een gedeelte van de verzamelde kleding in ontvangst. Ouders die het minder breed hebben, kunnen er aankloppen om hun kinderen toch warm in te duffelen. “Sint-Truiden is een warme en solidaire stad, waar de inwoners om elkaar geven. Dat heeft het succes van ‘Lichtjes in het Park’ eens te meer duidelijk gemaakt. We zijn enorm blij dat we hierdoor heel wat gezinnen met moeilijkheden kunnen verder helpen’”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio