3.600 deelnemers voor vijfde Monumentenrun

Print
3.600 deelnemers voor vijfde Monumentenrun

Opvallende deelnemers waren de diabetespatiënten van het Sint-Trudo ziekenhuis. Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - Ruim 3.600 sportievelingen zakten zaterdag 7 september af naar Sint-Truiden voor de vijfde editie van de Monumentenrun, de belevingsvolle urban run langs de mooiste plaatsen van de stad.

Sint-Truiden blikt terug op een geslaagde vijfde Monumentenrun. Ondanks het wat gure weer heeft een recordaantal deelnemers meegelopen in deze belevingsrun door en langs de mooiste locaties van de hoofdstad van Haspengouw. “In totaal hebben 3.600 lopers onze stad doorkruist. Dat zijn er 600 meer dan vorig jaar. De unieke nieuwigheden, zoals de passage door een trein en de route door het ziekenhuis, hebben duidelijk op belangstelling kunnen rekenen”, zegt schepen van Sport Jurgen Reniers.

Opvallende deelnemers waren de diabetespatiënten van het Sint-Trudo ziekenhuis. De afgelopen maanden trainden ze wekelijks in groep en kregen de deelnemers nog een individueel loopprogramma onder begeleiding van sportcoach Michaël Vossius en het diabetesteam van Sint-Trudo ziekenhuis.

“Dit project heeft mensen met verschillende leeftijden, motivaties en achtergronden samengebracht. Het is daarom niet alleen een sportief, maar zeker ook een warm menselijk initiatief geweest. Voor ons is dit zeker voor herhaling vatbaar”, wist Denise Vanmuysen, voorzitster van Lokale Diabetes Liga.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio