© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kunsthappening “Les couleurs de Montmartre” palmen op 15 augustus het Begijnhof in

De eerste Montmartre-kunstmarkt in het unieke kader van het Truiens begijnhof lokte vorig jaar 80 bedreven kunstenaars en 3000 enthousiaste bezoekers. “We breiden het kunstcircuit uit rond de kerk en verwachten dit jaar 120 kunstenaars. Dat is ons maximum.” vertelt coördinator Marleen Thijs.

Jozef Croughs

“Montmartre-getrouw zijn het vooral schilders en pentekenaars, maar ook keramisten en houtbewerkers zijn van de partij. Nieuw is een grote demonstratiestand van Haspengouw Academie, Afdeling Beeld. In het kader “Tinteling”, een Trudokunstcircuit op Speelhof en Begijnhof, staat in de foyer van de Festraetsstudio een fototentoonstelling van Renovat.

Montmartrekunstfans kunnen van de gelegenheid gebruik maken om het Astronomische Compensatie-uurwerk van Camiel Festraerts en de wereldberoemde Agnesbegijnhofkerk gratis te bezoeken.

Volgens voorzitter Guy Plevoets krijgt de muzikale omlijsting dit jaar extra aandacht. Om 11 uur opent de kunsthappening met een gratis aperitiefconcert van het Canadese McKenna Quintet in de begijnhofkerk. Vijf broers en zussen, die bij het Nederlandse Orlando Festival in Rolduc masterclasses volgen, spelen een strijkkwintet van Mozart en zingen meeslepende Spaanse en Engelse liederen. Om 14 uur en 15.30 uur spelen “Die Gespeelkens”, de muzikanten van Pierlala Franse volksdansmuziek. Tussendoor weerklinken Franse chansons op het kerkplein.

Terwijl volwassen bijpraten op het zomerterras onder de lommerrijke platanen, kunnen kinderen zich uitleven in een springkasteel van fotowinkel Robijns. Het Begijnhof Buurtcomité beoefent de begijnendeugd om dorstigen te laven, terwijl drie foodtrucks zorgen voor hartige en zoete hapjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer