Haspengouw Ziiingt mikt op 10.000 uitzinnige vocale bezoekers

Print

Haspengouw Ziiingt mikt op 10.000 uitzinnige vocale bezoekers Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - Sint-Truiden profileert zich al jaren als hoofdstad van Haspengouw met toeristische en sportieve kleppers. Volgend weekend is het opnieuw de beurt aan Haspengouw Ziiingt, een gevestigde waarde en gratis muzikaal evenement op de Limburgse evenementenagenda.

Aanstaande zaterdag 20 juli daags voor de nationale feestdag, zingt Sint-Truiden weer op de Grote Markt.  Voor de eerste keer valt het samen met het PIT festival. Beide evenementen zijn op elkaar afgestemd en spreken verschillende doelgroepen aan. Op het Pit festival kunnen liefhebbers van o.a. poëzie, kunstworkshops, “beweeg als een wolf” en een “tekenjam” op de abdijsite, Isbells in de Academiezaal en Ertebrekers op “main stage” terecht.

Haspengouw Ziiingt pakt dit jaar uit met een verfrissende affiche. De huisband werd vervangen door een tweede topact. Maar het concept blijft hetzelfde: Een gratis familiefestival voor iedereen. Ook lokaal talent krijgt weer de kans. Ine Tiolands won in 2018 MNM Rising star en zal het podium muzikaal openen om 19u. Daarna is het de beurt aan Radio Guga: de festivalband rond maestroloog Guga Baul. Daarna laten de organisatoren een tweede coverband op de Grote Markt los: Jelle Cleymans en zijn El Bandido’s. Ze brengen bekende Nederlandstalige smartlappen met bekende vrienden. Samen met zijn  zeskoppige band weet hij telkens twee bekende gasten te strikken uit zijn vriendenclubje. Wie Jelle meeneemt naar Haspengouw Ziiingt blijft nog even een verrassing. Mogelijke gasten zijn Clara Cleymans, James Cooke, Jonas Van Geel, Barbara Dex, Lucas van den Eynde en Gert Verhulst.

Zondag 21 juli organiseren de 14 horecazaken van de Grote markt het Truiens Feestterras. Op de nationale feestdag worden de bezoekers getrakteerd op gratis optredens van o.a. The Fools en de L&M Band.

Deze 3 evenementen geven zo veel mogelijk kansen aan lokale verenigingen en talenten. De drankstandjes worden uitgebaat door Truiense verenigingen die hun clubkas spijzen: Raad Van Elf, Levensloop, basisschool Momentum, Jong STVV, voetbal Velm, Stup vzw e.a.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio