Buurtbewoners Zepperenweg willen geen kombaan in hun achtertuin

Print

Buurtbewoners Zepperenweg willen geen kombaan Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - In navolging van de infosessie van woensdag 27 februari in het Cultureel Centrum hebben de buurtbewoners van de Zepperenweg en de omliggende straten zich verenigd tegen de komst van een kombaan naar hun buurt. Een kombaan kent de modale burger als de race-circuits uit de Disneyfilm Cars. Het stukje landbouwgrond tussen de N80 Expresweg en de achterzijde van de lintbebouwing langs de Zepperenweg zou een van de mogelijke locaties zijn voor dit project. Dit blijkt uit de startnota die onderzoeksbureau Antea in opdracht van de Provincie Limburg maakte.

“Dat onze buurt een goede plek zou zijn voor zo een project is te gek voor woorden. Daar zijn tal van redenen voor en we willen het Provinciebestuur hier dan ook graag op wijzen. We hebben een leuke buurt met een kerk, speelpleintje, school… Wij willen graag deze woonzone en het omliggend landbouwgebied behouden. Daarom hebben we een onderhoud gevraagd bij Gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening Moors, " zeggen de actievoerders in koor.

Ze zijn tegelijk ook voorstanders van ruimte voor industrie. We hebben deze bedrijven nodig voor de economische welvaart en om jobs te creëren. Dat we in Sint-Truiden zo een belangrijke testsite kunnen ontwikkelen is goed nieuws. Toch geloven zij dat er betere locaties zijn.

Ze hebben er alle vertrouwen in dat het project op de Zepperenweg in de conceptnota (de volgende stap in het proces), niet meer zal verschijnen. Om het provinciebestuur hiervan te overtuigen hebben zij alle omwonenden opgeroepen een bezwaarschrift in te dienen.

"Vrijdag 15 maart om 19u geven we ook een infosessie over de situatie aan alle geïnteresseerden in het kerkje op de Zepperenweg tegenover de school. We zullen niet enkel raad geven maar ook mekaar helpen bij het opstellen van bezwaarschriften zodat elke mening bij de Gedeputeerde raakt. Vorige keer waren er een 100-tal aanwezigen, wij verwachten deze keer een veelvoud daarvan. Stel dat we toch nog vermeld staan in de conceptnota dan zullen wij er alles aan doen om de komst van dit project naar ‘locatie 8’, zoals we in de startnota beschreven staan, tegen te houden. Op dit ogenblik vragen wij echter niet meer dan de rede te laten zegevieren. Wij zijn positief en optimistisch ingesteld maar klaar voor wat komen kan, ” klinkt het bij de actievoerders. 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio