Sint-Truiden twee weken lang dé carnavalshoofdstad van Haspengouw

Print

Sint-Truiden twee weken lang dé carnavalshoofdstad van Haspengouw Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - Sint-Truiden is vanaf zondag 24 februari tot en met maandag 4 maart opnieuw dé carnavalshoofdstad van Haspengouw. Jong en oud zullen weer meegezogen worden in een kleurrijke mix van bruisende evenementen en wervelende taferelen. Samen met de Raad van Elf in de Orde van de Commeduur heeft het stadsbestuur opnieuw een uitbundig programma in elkaar gestoken. De komende weken duiken er meer dan tien activiteiten op waarbij inwoners en bezoekers zich van hun meest verrassende kant kunnen tonen.

Stadsjeugdprinses Lina de Eerste trapt de festiviteiten op gang met haar Super Kindercarnavalsfeest op zondag 24 februari in de Gazo. Dinsdag 26 februari vanaf 13u30 kunnen oudere stadsgenoten hun hart ophalen tijdens de carnavalsdansnamiddag voor senioren in ’t Veilinghuis. Om 19u11 wordt de Gilde Blauw Sjuut uit Heerlen in de Brouwerij van Wilderen ontvangen. Dit bonte gezelschap herneemt de historische tocht van het narrenschip uit 1133 die ook in die tijd Sint-Truiden al op zijn kop zette. Donderdag 28 februari om 13u is traditioneel de carnavalsdansnamiddag voor personen met een handicap in Het Veilinghuis. Vrijdag 1 maart opening van de carnaval kermis met tientallen kraampjes en attracties. In het Feestpaviljoen op de Grote Markt wordt vanaf 20u gequizd. De opbrengst van deze TrudoQuiz gaat naar de kinderafdeling van het regionaal ziekenhuis Sint-Trudo.

Non-stopfeestweekend

“Daarmee is het startschot gegeven van een non-stopfeestweekend op en rond de Grote Markt waar de hoogtepunten elkaar in spoedtempo opvolgen. Het succesvolle Faat Verklieëd Bal is op zaterdag 2 maart ‘the place to be’. Op zondag 3 maart is er naast de ceremoniële Machtsoverdracht en de ronkende Prinsenparty ook een gloednieuw Beerpong Tornooi. Dé apotheose is er op maandag 4 maart met de Internationale Verloren Maandagstoet. Die vertrekt vanaf 13u33 op de Veemarkt. Aan deze 74ste editie van de Internationale Verloren Maandagstoet nemen 45 groepen deel uit Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen, Wallonië en zelfs uit Nederland. Om iedereen de kans te geven om van het bonte schouwspel te genieten, wordt er aan het Sint-Martenplein een speciale kidszone voorzien we aan ons stadskantoor een zone waar personen met een handicap in alle comfort naar de stoet kunnen kijken. “Ter gelegenheid van dit Trudojaar werd de patroonheilige van Sint-Truiden Trudo in cartoonvorm getekend. Wie dat wil kan een affiche afhalen op de Dienst Toerisme om voor het raam te hangen”, zegt schepen van Carnaval Hilde Vautmans.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio