Buitenschoolse opvang Tutti Frutti zet zijn kinderbegeleiders in de bloemetjes op de Dag van de Kinderbegeleider

Print
Buitenschoolse opvang Tutti Frutti zet zijn kinderbegeleiders in de bloemetjes op de Dag van de Kinderbegeleider

Buitenschoolse opvang Tutti Frutti zet zijn kinderbegeleiders in de bloemetjes Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - 12 oktober is het de Dag van de Kinderbegeleider. Die dag krijgen alle kinderbegeleiders heel wat complimenten. Ook de Buitenschoolse opvang Tutti Frutti laat dit niet zomaar voorbijgaan en zet zijn medewerkers in de bloemetjes.

“Dagelijks zetten de 35 kinderbegeleiders van de Buitenschoolse opvang Tutti Frutti zich in om 264 kinderen voor en na school op te vangen. Jaarlijks doen 1445 gezinnen een beroep op Tutti Frutti. Het gaat dan om 2152 kinderen die naar de opvang komen: sommigen enkele keren per maand, anderen bijna dagelijks. Naar aanleiding van de Dag van de Kinderbegeleider hebben we alle (groot)ouders opgeroepen om een leuk complimentje te schrijven op 1 van de kaartjes die je in de opvang kon vinden, en die af te geven in de opvang. Ook als stad tonen we vandaag onze appreciatie voor het dagelijks enthousiasme van de begeleiders. Bovendien gaan we ook nog eens kijken op de toekomstige locatie van Tutti Frutti op de Gazometersite voor een laatste brainstorm over de inrichting van de lokalen,” zegt schepen van Kinderopvang Jurgen Reniers.

“De kinderbegeleiders maken van de opvang een fijne en warme plek waar elk kind zich goed voelt. Ze verzinnen activiteiten, verzorgen, luisteren, zingen liedjes, maken tussendoortjes klaar en spelen. Maar ze ruimen ook op, vertellen verhalen, troosten, vergaderen, regelen de administratie en gaan op vorming. Eenmaal per jaar zetten we de begeleiders dan ook graag in de bloemetjes”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

De actie ‘Dag van de Kinderbegeleider 2018’ is een samenwerking tussen Kind en Gezin, VVSG-Steunpunt Kinderopvang, SOM, Vlaams Welzijnsverbond, Federatie kinderopvang, VCOK, Limburgs Steunpunt Kinderopvang, KiKO, Felies, 3W Plus en IGO. 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio