Expo ‘Hope and Optimism’ als eerbetoon aan Nelson Mandela

Print
Expo ‘Hope and Optimism’ als eerbetoon aan Nelson Mandela

Expo ‘Hope and Optimism’ als eerbetoon aan Nelson Mandela Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - Vandaag ging het internationale kunstproject ‘Hope and Optimism’ van start in het Europees Parlement. Truienaar en bezieler Gerrit Kempeneers stelde er een selectie van 20 werken voor. De expo vormt een eerbetoon aan het leven en realisaties van Nelson Mandela en was er op uitnodiging van Europees Open Vld, ALDE Parlementslid Hilde Vautmans.

 “Dit jaar vieren we de 100e verjaardag van Nelson Mandela, één van de grootste inspiraties voor vredesactivisten wereldwijd. Het is een echte eer om in het hart van de Europese democratie een eerbetoon te houden aan het leven en de verwezenlijkingen van deze prachtige man. Vandaag worden we nog maar eens geconfronteerd met polarisatie en isolatie, dit kunstproject is hier vandaag dus op het juiste moment. Dat ook de Zuid-Afrikaanse Ambassadeur bij de Europese Unie H. E. Baso Sangqu hier vandaag aanwezig was en een toespraak gaf, toont dit zeker aan,”

stelt Hilde Vautmans.  

“Met deze tentoonstelling “Hope and Optimism” wil ik een krachtige stem laten klinken. Eén stem, die Europeanen oproept om te geloven in zichzelf. Het project nodigt ieder dan ook uit om met hoop en optimisme verder te bouwen aan een sterk Europa en een betere wereld.”

Meer dan honderd kunstenaars uit 22 verschillende landen hebben destijds een kunstwerk gecreëerd rond het thema van hoop en positief denken, ook in moeilijkere tijden. Het unieke van deze tentoonstelling is dat de landen zelf een kunstenaar nomineerden en de geselecteerde werken zijn beschermd door Unesco. De expo loopt nog tot 12 oktober.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio