© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nina Derwael en Tim Wellens verlengen titel van Sportman en Sportvrouw van het Jaar

Tijdens de jaarlijkse kampioenenviering van de stad Sint-Truiden werden Nina Derwael en Tim Wellens opnieuw verkozen als Sportvrouw en Sportman van het jaar. In sportcomplex Sint-Pieter bedankte het stadsbestuur ook de 294 andere kampioenen voor hun prestaties van het afgelopen jaar.

Jozef Croughs

Als hoogtepunt werden de namen van de sportlaureaten bekendgemaakt. Nina Derwael volgde zichzelf op tot Sportvrouw van het Jaar. Ze won een bronzen medaille op de brug met ongelijke leggers op het WK turnen in Montreal. Geen enkele Belg deed haar dit ooit voor. Nina verlengde in Glasgow ook haar Europese titel in dezelfde discipline én scoorde er in één moeite nog eens zilver in de finale op de balk. De titel van Sportman van het Jaar bleef, dankzij zijn zegentochten, ook in handen van wielrenner Tim Wellens. Hij won een etappe in zowel de Giro, Vuelta als GP van Wallonië, finishte eerst in de Brabantse Pijl, kroonde zich tot puntenkampioen in Parijs-Roubaix en bemachtigde de Trofea Serra de Tramuntana.

“Met deze twee toptalenten heeft Sint-Truiden echt een gouden generatie sportkampioenen. Ze zijn onze meest waardevolle stadsambassadeurs en zetten Sint-Truiden op de internationale sportkaart. Nina Derwael en Tim Wellens zijn voorbeelden voor alle toekomstige turners en wielrenners. Met recht en reden zijn zij onze Truiense sportpersoonlijkheden van 2018”, vertelt schepen van Sport Carl Nijssens.

Andere trofeeën waren die van Sportclub (Sint-Truiense Hockeyclub), Sportploeg (Dameshandbal Sint-Truiden), Sportbelofte (karateka Andrea Simmionato) en Sportverdienste van 2018 (eresecretaris van de Sportraad Eddy Kellens), de Sportcarrièreprijs (Romain Martens en Sarina Leenen van Handbal Sint-Truiden), en de G-Sporttrofee (Jean-Pierre Piersaux voor zijn werk met mensen met een verstandelijke handicap en autisme). Ook kreeg Lon Polleunis hulde voor het 50-jarige jubileum van zijn gouden schoen. Het Gouden Clubhart werd postuum uitgereikt aan Emiel Smets van Handbal Sint-Truiden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio