Dierenasiel Sint-Truiden krijgt opnieuw 25.000 investeringssubsidies

Print

Dierenasiel Sint-Truiden krijgt opnieuw 25.000 investeringssubsidies Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - De Limburgse deputatie heeft op voorstel van gedeputeerde van Dierenwelzijn Ludwig Vandenhove een investeringstoelage van 25.000 euro in schijven van 12.500 euro voor 2017 en 12.500 euro voor 2018 goedgekeurd.

"Een aantal gebouwen van het dierenasiel in Sint-Truiden zijn aan verfraaiing en vernieuwing toe. Bovendien denken we aan energiebesparing, de duurzaamheid en de klimaatproblematiek", zegt Ludwig Vandenhove. "In de voorgaande jaren heeft de provincie Limburg ook al heel wat inspanningen gedaan voor investeringen in het dierenasiel van Sint-Truiden.

Vorig jaar september breidde het dierenasiel St-Truiden nog fors uit met een nieuw kattenpaviljoen. Ruim drie jaar werd eraan gebouwd, gewerkt en gespaard om de kattenpopulatie onder te brengen in een nieuw gebouw. Kostprijs net geen 400.000 euro waarvan 70.000 euro uit eigen middelen. Volgens voorzitter Philip Zurinckx geen overbodige luxe want jaarlijks worden er gemiddeld 1250 katten opgevangen en nog eens ruim 1000 zwerfkatten gesteriliseerd.

Het kattenpaviljoen van 220 vierkante meter is een uniek project dat er gekomen is dankzij vrijwilligerswerk, een subsidie van de provincie Limburg (247.500 euro) en de stad Sint-Truiden (82.500 euro) en met eigen middelen van de vzw bekomen door verschillende acties en benefiet namiddagen georganiseerd door onze vrijwilligers. “Door de samenwerking met de VDAB en vier technische scholen (Technicum St-Truiden, KTA 1 Diest, SOLV St-Truiden en KTA St-Truiden) kon ruim bespaard worden op de gepresteerde arbeidsuren bij de binnen inrichting. Bovendien hebben meerdere bedrijven laten zien dat ze een hart voor dieren hebben. Alleen door deze samenwerkingen is het realiseren van dit project mogelijk geweest,” stelt Zurinckx.

Als provincie Limburg zullen wij blijven investeren in dierenwelzijn, in tegenstelling tot de andere Vlaamse provincies,” aldus Vandenhove. In 2014 ging het om 30 000 euro, in 2015 om 63 940 euro.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio