‘Uw fiets, uw vrijheid’ Open-Vld pleit voor een fietsveilig Sint-Truiden

Print

‘Uw fiets, uw vrijheid’ Open-VLD pleit voor een fietsveilig Sint-Truiden Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - In het kader van de ‘week van de mobiliteit’ organiseerde Open-Vld Sint-Truiden een actiedag “Uw fiets, uw vrijheid.” Medewerkers deelden flyers en fietslichtjes uit in de stationsstraat. Met deze actie wil Open-Vld het lokaal fietsbeleid onder de aandacht te brengen want veilig overal naartoe kunnen fietsen, betekent meer vrijheid.

“De auto blijft uiteraard welkom, maar we moeten de nodige aandacht hebben voor gemengd verkeer, waarin de fietser een evenwaardige bestuurder is”, stelt voorzitter David Engelbosch. “Er werden in onze gemeente al heel wat inspanningen geleverd om de fietsveiligheid te verhogen. Zo investeren we in een fietslaan, die het station met het centrum verbind. Ook werd het lang verwachte fietspad op de N80, ter hoogte van Kerkom, over een lengte van 3.6 km gerealiseerd. In het totaal legden we 13 kilometer nieuwe fietspaden aan.”

Maar het kan nog beter. Meer en meer inwoners nemen de fiets om zich naar het werk te verplaatsen. Bovendien gaat dertig procent van de kinderen met de fiets naar school. Toch gebeuren er elke dag 22 letselongevallen met fietsers in Vlaanderen. Dat zijn er 22 te veel. “Als schepen van Onderwijs nam ik al het initiatief van de veilige victors, maar als Open Vld-Sint-Truiden pleiten we nog voor extra aandacht voor de jeugdige fietser aan de scholen. Verkeersveiligheid voor onze kinderen in de gemeente is nu, morgen én overmorgen een lokale prioriteit voor ons, daar zullen we volop in investeren”, besluit schepen van Jeugd Hilde Vautmans.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio