Politiezone kanton Borgloon koopt elektrische fietsen aan

Print

Politiezone kanton Borgloon koopt elektrische fietsen aan Foto: Jozef Croughs

Alken / Kortessem / Wellen / Borgloon / Heers - Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar werden voor de wijkinspecteurs van PZ kanton Borgloon zes elektrische fietsen geleverd, waarvan vier herenmodellen en 2 damesmodellen. Het politiecollege en de korpsleiding wilden de wijkinspecteurs de mogelijkheid geven om zich te verplaatsen met een elektrische fiets in hun wijk. Op die manier kan de zichtbaarheid in de wijk verbeterd worden en zijn de wijkagenten gemakkelijker aanspreekbaar

Een burger die zijn wijkinspecteur wil spreken, zal deze immers sneller tegenhouden als hij zich met de fiets verplaatst dan met een voertuig of bromfiets. “We waren er al lang naar aan het uitkijken om elektrische fietsen aan te kopen voor onze wijkinspecteurs. Sinds de verhuis naar het nieuwe, meer centraal gelegen politiecommissariaat in Borgloon, kon de elektrische fiets maar pas zijn meerwaarde aantonen,” zegt Korpschef a.i. Rohnny Maes. “Voorheen waren de afstanden tussen de wijkkantoren en het politiecommissariaat in Kortessem te lang. De afstand om zich vanaf het hoofdgebouw naar de eigen wijk te verplaatsen zou teveel tijd in beslag nemen. Door een meer centrale ligging, is dit euvel nu verholpen. Bovendien zijn de heuvels en de afstanden in het meer landelijke landschap van onze politiezone gemakkelijker te bedwingen dankzij een fiets met trapondersteuning.”

Politiezone kanton Borgloon heeft een uitgestrekt verkavelingsnetwerk met wegen, die niet altijd gemakkelijk met een combi of ander politievoertuig te bereiken zijn. Bovendien kan men zich met deze fietsen op een snellere en meer wendbare manier door het verkeer begeven op drukkere plaatsen, evenementen en manifestaties. Tot slot zetten we met de aankoop van de elektrische fietsen al een eerste stap in de goede richting van een meer milieuvriendelijk beleid.

Wijkinspecteur van Borgloon Sam Thewissen: “Ik heb de fiets al een aantal keren gebruikt en kan het gebruik ervan alleen maar positief beoordelen. Bovendien kan ik mij in het centrum ook sneller verplaatsen met de fiets, omdat ik geen tijd verlies met het zoeken van een parkeerplaats. Maar het grootste voordeel blijft natuurlijk de extra zichtbaarheid, die we creëren in onze wijk. We blijven ons politie-uniform dragen op de fiets waardoor je al van veel verder opvalt dan wanneer er een gestriped politievoertuig passeert.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio