© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

Vernieuwde markt loopt vol op 22ste sport- & ballonhappening

De 22ste editie van de Ballonhappening en de Truiense Sportdag en was een schot in de roos. In de namiddag maakten kinderen kennis met een rijke waaier aan sporten. ’s Avonds gingen een 20-tal luchtballonnen vanop het marktplein in koor de hoogte in. 

Jozef Croughs

De grootste ballonmeeting van Limburg en de twee de grootste stadsballonhapping van het Land lokte zondag weer massaal veel volk naar de Grote markt. De vernieuwde historische Grote Markt was weer het decor met overvolle terrassen en publiek dat naast de markt stond opgesteld. Omstreeks 19 uur werden 20 luchtballonnen opgezet en de lucht ingestuurd onder het vakkundig advies van luchtleider René Mathei. Het spektakel werd afgerond met een 3-tal special shapes (speciale vormen) die een 'static show' deden als apotheose.

Voorafgaand aan dit avondspektakel vond er in de namiddag de Sporthappening plaats. Sportclubs presenteerden hun sport met demonstraties en animaties. Honderden kinderen en jongeren gingen sportshoppen op de Truiense Grote Markt. Tientallen clubs uit de stad etaleerden er hun werking en overtuigden de jeugdige bezoekers waarom hun sport zo leuk is. " Sport is naast heel gezond, ook gewoon superplezant. Dat bewijzen we voor de 22ste keer op rij op onze gratis Sporthappening. Door de deelnemers te laten proeven van allerlei sporten, hopen we dat ze er eentje vinden om blijvend te beoefenen. Iedereen sporter, jong en oud: daar is het ons om te doen”, vertelt schepen van Sport Carl Nijssens.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio