Vanaf begin augustus hoogdringende rioleringswerken in Schepen Dejonghstraat

Print

Vanaf begin augustus hoogdringende rioleringswerken in Schepen Dejonghstraat Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - Vanaf volgende week zal het stadsbestuur hoogdringende werken uitvoeren aan het rioleringsstelsel in de Schepen Dejonghstraat. Het gaat het om plaatselijke herstellingen, die zo’n twee weken zullen duren. “Hoewel de heraanleg van de straat na 2018 op de planning staat, zijn we nu al genoodzaakt een aantal dringende herstellingen uit te voeren”, zegt burgemeester Veerle Heeren. 

“De Schepen Dejonghstraat is een belangrijke verbindingsweg naar de Luikerstraat. Vanaf begin augustus zullen we daarom de verzakking aan de riool herstellen in het gedeelte van de Schepen Dejonghstraat tussen de Houtmarkt en Ridderstraat. Zo kan verdere beschadiging voor instorten voorlopig vermeden worden”, vertelt schepen van Openbare werken Bert Stippelmans.

Zolang de werken duren is die zone van de Schepen Dejonghstraat tussen de Houtmarkt en Ridderstraat verkeers- en parkeervrij. Vanaf de Houtmarkt worden automobilisten omgeleid via de Hamelstraat en Ridderstraat. Voor voetgangers en fietsers blijft de Schepen Dejonghstraat over de volledige lengte bereikbaar.

Hamelstraat

Aansluitend krijgt ook de Hamelstraat een grondige vernieuwingsbeurt. De heraanleg van de straat zou normaal deze week van start gaan, maar het stadsbestuur heeft besloten om voorrang te geven aan de hoogdringende werkzaamheden in de Schepen Dejonghstraat. De werken zijn nu uitgesteld en gepland voor eind augustus. Die zullen bijna vier maanden duren. In die periode is de Hamelstraat afgesloten voor verkeer. Parkeren is er zolang ook niet mogelijk. Voor voetgangers en fietsers blijft de Hamelstraat wel toegankelijk.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio