© Jozef Croughs

Najaarsevenement ‘Als Bomen Konden Fluisteren’ lokt 8.000 wandelaars

Een wonderlijk ingekleed parcours van 3,6 km met de juiste professionele animatie was een schot in de roos. De verwachtingen werden dit jaar ook naadloos ingelost. 8.000 bezoekers bezochten de Truiense binnenstad voor het familie-evenement ‘Als bomen konden fluisteren’.

Jozef Croughs

De bezoekers beleefden een gezellige familieavond. Als Bomen Konden Fluisteren’ draaide dit jaar rond de vloek van de honderdjarige storm die een boosaardige heks over de fruitstreek heeft uitgesproken. Op een traject van bijna 4 km volgde de ene spannende ervaring na de andere. Rondom de vesten konden de bezoekers ontdekken wat er aan de hand was. Op de Tichelrij kwamen ze voorbij een mysterieuze verdwenen herberg. Iets verderop, op de Naamsevest, ontmoeten ze dan weer een geheimzinnige waarschuwer. In het stadspark kon men aansluiten bij het feest van de trollen, die het eigenlijk wel naar hun zin hebben. Op het verdere verloop van de tocht vielen de wandelaars van de ene verbazing in de andere en terwijl ze kennis maakte met de meest bizarre nachtelijke bewoners van de stad, de bewoners van de stadsvesten allemaal tot leven gebracht door professionele straatartiesten.

Foodtrucks

“Bij ‘Als Bomen Konden Fluisteren’ is bewust gekozen om er geen Halloweentocht van te maken. Dat aanbod was volgens schepen voor Evenementen Pascal Vossius meer dan genoeg aanwezig. Het concept is een gezellige avondwandeling met onderweg magische animatie op kindermaat. Het klein stadspark was ingericht als een gezellige ‘Drakensteeg’, waar live folkmuziek gespeeld werd. Een leuk nieuwtje van deze editie was het SMAAKfestival aan de Zoutkist op de Tiensevest. Daar konden de bourgondische bezoekers aanschuiven aan een van de vele foodtrucks.

“We hebben nu de juiste toon gevonden voor een gratis en gezinsvriendelijk avondevenement net voor de herfstvakantie. Naast gezinnen vonden ook veel oma’s en opa’s de weg naar de oude stadsvesten. Jong en oud beleefde er ontspanning en plezier aan. Op deze manier kan elke Truienaar aan een eigen tempo rustig genieten van de binnenstad.” besluit Vossius.

Als Bomen Konden Fluisteren’ was een uitgelezen kans om er na zonsondergang de bijzondere sfeer te komen opsnuiven. Het was ook perfect combineerbaar met ‘Sint-Truiden by lights’, de avondwandeling die iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tot eind februari 2017 de mooiste verlichte monumenten van onze stad aandoet.

Jozef Croughs

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio