© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null

Al meer dan 1000 inschrijvingen voor de Pokémon Go’-by night wandeling

Grote ‘Pokémon Go’ by night wandeling langs oude gebouwen en monumenten

‘Pokémon Go’ is dé trend van deze zomer. Vooral bij jongeren is het razend populaire smartphonespel erg in trek. Ook in Sint-Truiden is er een aanzienlijk aantal gamers, dat bijna onafgebroken straten en pleinen doorkruist om alle 150 Pokémon te verzamelen. Op woensdag 10 augustus om 22u is het verzamelen geblazen aan de abdijtoren voor de ‘Pokémon Go’-wandeling, die zal voor deze gelegenheid ook oplichten in het rood, blauw en geel, de kleuren van de drie teams waar de spelers zich wereldwijd bij kunnen aansluiten.

Jozef Croughs

Vanaf het abdijplein worden ‘Pokéstops’ aangedaan, waar telkens een ‘lure’ of lokaas ligt om Pokémon aan te trekken. “Met onze ‘Pokémon by night’-tocht willen we alle Truiense gamers tijdens deze vakantieperiode graag een keertje samenbrengen. Uiteraard staat de spelbeleving centraal. Er zal bijvoorbeeld een echte ‘Pokémon Go’-expert meegaan om zijn tips aan de deelnemers toe te vertrouwen. Daarnaast is dit event ook een unieke gelegenheid om kennis te maken met een aantal van onze monumenten en historische gebouwen. Want niet toevallig is het precies daar waar de ‘Pokéstops’ zich bevinden en men kan kennis maken met ons prachtige erfgoed en een aantal toeristische hotspots”, vertelt schepen van Jeugd en Toerisme Hilde Vautmans.

Deelname aan ‘Pokémon by night’ is gratis. Bovendien maken gamers kans om één van de vele powerbanks of mobiele opladers te winnen. Om praktische redenen worden de deelnemers een half uurtje voor de start van de wandeling verwacht op het abdijplein. Daar komen ze na afloop om middernacht terug samen. ‘Pokémon Go’-spelers jonger dan 16 jaar zijn uiteraard ook welkom, maar moeten zich wel laten begeleiden door een volwassene. Verkleed komen is zeker toegestaan en wordt zelfs aangeraden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio