Voor de 9 de keer organiseert de middenstandsvereniging Trud’Or op 20 mei ‘De Ladies City Day’.

Handelaars en klanten tevreden met de vernieuwde Vrouwvriendelijke markt

Print

Handelaars en klanten tevreden met de vernieuwde Vrouwvriendelijke markt Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - De stad Sint-Truiden verwelkomt meer dan 15.000 shoppende vrouwen op de vernieuwde Markt. Woensdag hebben een 35-tal vrouwen de eerste stappen gezet en de nieuwe bestrating al uitgetest tijdens de ‘Hakjes-proof. Daar waar ze bij de vorige editie met hun hoge hakken nog klem raakten tussen de gapende kasseien verliep deze test op de nieuw met klinkers geplaveide markt vlekkeloos.

Nog voordat de eerste spadesteek in de grond ging beloofde burgemeester Veerle Heeren dat ze na de werken een hoge hakkenfuif zou organiseren. Een uitspraak die haar toen door de oppositie niet en dank werd afgenomen en de nieuwe bestrating bestempelde als grove geldverspilling. Heeren deed deze belofte nadat er tientallen klachten waren van vrouwen, die of gevallen waren of de hielen van hun schoenen hadden afgebroken in de grote uitgespoelde voegen tussen de kasseien. “Dat zoveel dames uit verschillende handelszaken hun steun hier komen betuigen betekent dat er nood was aan een opwaardering van de bestrating van de markt en binnenkort in de winkelstraten,” stelt Heeren. Hoog tijd dus voor een grote fuif met een gratis optreden het absolute vrouwenidool Stan Van Sammang na de winkelsluitingen omstreeks 22uur.

150 handelaars verwennen de dames die dag met allerlei kortingen, acties, en gratis attenties. De stad bruist die avond door de gezellige eveningshopping tot 21u00. Roel, Stephane en Jan, de heren uit het programma ’The Singles’ op Vijf TV met Annelies Coorevits, Miss België 2016 Lenty Frans en Yenlte Keuppens (Vijf TV) zullen ook aanwezig zijn. De eerste 1500 ingeschreven vrouwen, die zich vanaf 17u melden aan de stand van Trud’Or, krijgen een goodiebag boordevol gadgets en kortingen en een gratis glas cava. Leuke standjes op de markt, gratis hapjes en drankjes en vele acties bezorgen de dames de dag van hun leven.

Jozef Croughs

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio