© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Jongeren knallen tegen gevel en vluchten

Een 23-jarige jongeman uit Kortessem heeft vrijdagmorgen om 4 uur een ware ravage aangericht aan een woning in de Vloeibeekstraat in Wellen. De bestuurder verloor aan een zeer hoge snelheid de controle over het stuur van zijn Ford Fiesta.In de bocht ramde hij eerst een paar verkeerspaaltjes en een lichtmast om vervolgens door de draadafspanning tegen een garagegevel van een woning tot stilstand te komen. De bestuurder en twee passagiers, sloten de wagen af en namen het hazenpad.

Jozef Croughs

In de gevel gaapte een grote opening. De gevel scheurde open tot in de nok. In de garage werd een Mini Cooper zwaar beschadigd. Als bij wonder vielen ook hier geen gewonden.

Mady Hansen woont samen met haar echtgenoot in de woning die zij een jaar geleden hebben gekocht. Zij waren een uurtje voordien thuisgekomen van een eindejaarsfeestje met vrienden. “Om 4 uur werd er bij ons aangebeld door de politie. Ik stond er met slaapogen, waarop de agent vertelde dat iemand schade had aangericht aan onze wagen. Ik keek verbaasd op en zei nog dat kan niet want die staat in de garage, waarop de politieagent ons duidelijk maakte dat men tegen onze huisgevel gereden was. Vanaf de voordeur kon ik dat niet zien. Ik was meteen klaarwakker toen ik de hoek omging en de ravage zag. De omheining die wij het afgelopen weekend nog verplaatst hadden omdat er een fietsbaan wordt aangelegd, was helemaal gesloopt. In de gevel gaapte een grote opening en in de garage lagen de brokstukken van de gevel overal verspreid. De kinderfiets die er stond, was tegen de Mini Cooper aangeduwd met schrammen en deuken tot gevolg. Ook de andere wagen liep door de rondvliegend brokstukken blikschade op."

Vrijdagmiddag kwam de verzekeringsexpert ter plaatse om de schade op te nemen. Die zal vermoedelijk in de tienduizenden euro’s eindigen. De jonge bestuurder werd in de vroege morgen van zijn bed gelicht en zal zich deze jaarovergang nog lang herinneren.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio