Politie gaat streng optreden tegen overtreders van de verkeerswet tegen voetgangers

Buurtbewoners ergeren zich aan stoepparkeerders van dansschool

Print

Buurtbewoners ergeren zich aan stoepparkeerders van dansschool Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - Buurtbewoners uit de Spoorwegstraat zijn de overlast van de foutparkeerders beu. Telkens de lessen in de dansschool Cobaro starten of aflopen staat de hele straat vol met foutparkeerders. "Als wij opmerkingen maken aan de ouders dat de voetpaden geen parkeerplaatsen zijn krijgen wij de huid vol gescholden dat ze toch ergens moeten staan," klinkt het bij de bewoners. Volgens Siegfried Cobaro is het een probleem dat zich elk jaar vanzelf oplost.

Het probleem in de Spoorwegstraat sleept al een aantal jaren aan. 10 jaar geleden wapperden de zwarte vlaggen er al en overhandigden de bewoners al een petitie aan de toenmalige burgemeester Vandenhove om hun straat leefbaarder te maken. Toen al maakten zij zich zorgen over steeds toenemende verkeersdruk als verbindingsweg naar het station en de komst van de dansschool die zou het verkeersprobleem alleen maar erger maken. "De verkeersdruk er alleen maar op verergerd en het verkeersprobleem is geen opdracht van de dansschool maar men had zich bij het toekennen van de milieuvergunningen er wel vragen bij kunnen stellen. Integendeel er werd royaal met subsidies gestrooid om de dansschool er onderdak te verlenen," zegt Erwin Vanheel.  Die familie heeft er ook nog eens de geluidsoverlast bij tijdens de danslessen. "Wij hebben een officiële keuringsdienst ingeschakeld om de overlast in kaart te brengen zodat er eindelijk, desnoods via gerechtelijke weg, een halt kan toegeroepen worden aan de geluidsoverlast," aldus Vanheel.

Wij hebben sommige momenten dat wij bijna onze deur niet binnen kunnen zo kort wordt tegen de huizen geparkeerd. De buurt ergert zich vooral dat tijdens de weekdagen de straat wordt plat geschreven door de parkeerwachters van Vincipark op het ontbreken van de bewonerskaart of blauwe zone. "Maar s'avonds of op zaterdagnamiddag als het hier de spuigaten uitloopt zie je hier geen blauw of parkeerwachter om de foutparkeerders op hun plichten te wijzen wat zeer frustrerend is. En de afspraak die nog onder schepen Moers destijds met de uitbaters van de dansschool werd gemaakt dat de bezoekers zich op zaterdag zich op de parking van  het station zouden parkeren wordt voor geen meter nageleefd, integendeel, "klagen de bewoners.

Verbindingsstraat

De Dansschool ligt op een moeilijke locatie en worden op geregelde tijdstippen patrouilles op foutparkeerders uitgevoerd. "Blijkbaar niet genoeg, " geeft de korpschef Steve Provost toe als hij de foto's bekijkt. "De foto's bewijzen dat het dringend tijd wordt dat er maatregels getroffen worden. Dit is ontoelaatbaar en gevaarlijk en wij zullen het bespreken met de dienst mobiliteit om een bestendige oplossing te vinden," aldus Provost. 

Probleem

Siegfried Cobaro van de gelijknamige dansstudio staan open om het probleem met de politie te bespreken. "Als men dubbel parkeert is dat een probleem. De vraag is of dat altijd zo is en als ik door de Leopold II straat rijdt aan de muziekacademie staat men ook dubbel geparkeerd. Wij proberen onze mensen met een affiche er op attent te maken dat het niet mag. Het is een steeds wederkerend probleem aan het begin van het schooljaar. Eens de ouders weten dat het niet mag lost dit probleem zich ook vanzelf op," reageert Cobaro.    

Jozef Croughs

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio