Sociaal verhuurkantoor Land van Loon neemt nieuwe start in stadscentrum

Print

Sociaal verhuurkantoor Land van Loon neemt nieuwe start in stadscentrum Foto: Jozef Croughs

Alken / Sint-Truiden / Wellen / Borgloon / Nieuwerkerken / Heers / Gingelom - Het Sociaal Verhuurkantoor 'Land van Loon' (SVK) heeft een nieuwe uitvalbasis. Aan de Tongersesteenweg in Sint-Truiden heeft de vzw een eigen infrastructuur. Filip Moers die mee aan de opstart en uitbouw lag kan met fierheid de fakkel van voorzitter doorgeven aan Pascal Monette, voorzitter van het OCMW Sint-Truiden. "De start was er een van vallen en opstaan maar na 17 jaar kunnen wij met enige trots verkondigen dat wij vandaag beschikken over 250 sociale huurhuizen en 7 personeelsleden," zegt Moers.

Na een verblijf van bijna 17 jaar in het gemeentehuis van Heers is de stap naar het centrum van Sint-Truiden gezet.  "Het is louter toeval dat wij hier terecht zijn gekomen," weet Moers. "Wij waren aan uitbreiding toe en het nieuwbouwpand paste binnen onze noden en het budget. Wij zijn de gemeente Heers ontzettend dankbaar dat wij daar al die jaren gratis onderdak kregen.  Het was zeker in de beginfase niet evident dat privéeigenaars hun woningen aan ons, nieuwkomers op de verhuurmarkt  verhuurde.

Vandaag is het SVK en gewaardeerde speler op de markt wat zich vertaald in het aanbod aan particuliere huurhuizen. Ondertussen zijn ook zowat alle OCMW'S en welzijnsorganisatie aangesloten bij Land van Loon. Dit jaar zijn we erin geslaagd om in alle gemeenten van gans zuidwest Limburg woningen te verhuren, van Herstappe tot in Halen. Het zijn vooral personen die het moeilijk hebben in de reguliere verhuringen. Meestal is het SVK de tussenoplossing tot er een sociale woning voor hen in aanmerking komt. De nieuwe voorzitter Monette onderstreepte dat hij nog geen verdiensten heeft in de vzw. "Ik wil mij vooral inzetten voor een betere leef kwaliteit.  Daarbij  staan een betere uitrusting, comfort en goed geïsoleerde woningen voorop. Maar het allerbelangrijkste is het betaalbaar houden voor mensen met een beperkt inkomen," besluit Monette.  

Jozef Coughs


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio