De wintercollecties en nieuwste lingerie gepresenteerd door professionele modellen

Sint-Martenkerk wordt decor voor wervelende modeshow

Print
Sint-Martenkerk wordt decor voor wervelende modeshow

Het organiserend comité kijkt uit naar de eerste modeshow in de Sint-Martenkerk Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - De kerk van Sint-Marten wordt zondag 27 september naast een godshuis ook voor één dag een modehuis. In de voormiddag wordt er nog een eredienst opgedragen. In de namiddag wordt de middenbeuk van de kerk omgebouwd tot het decor voor een bruisende modeshow. Op de 75 meter lange catwalk showen 25 professionele modellen de nieuwste wintermode van casual, klassiek tot lingerie.

De kerk biedt plaats aan een 300-tal VIP genodigden die daarvoor 35 euro per kerkstoel neertellen. Per ticket gaat 7 euro naar Sint-Vincentius om  de noden te lenigen van kansarme of maatschappelijk kwetsbaren. "Wij dienen hiermee een dubbel doel," zegt diaken Ivo Dams. "Enerzijds de kansarmen en anderzijds ondersteunen wij modeontwerpers die zorgen voor de gezondheid van de mens. Want creëren is  scheppen en een kunstvorm en dat is cultuurversterkend," zegt diaken Dams.     

Uiteraard is er heel wat commentaar geweest op de organisatie, zeker toen bekend werd dat er ook lingerie zou getoond worden. "Opmerkingen zoals men het maar eens moest proberen in een moskee en een kerk is geen feestzaal waren nooit ver weg. De meeste commentaren komen van oudere mensen en ook van mensen die je bijna nooit in de kerk ziet. Gelukkig is de storm wat geluwd maar dat had duidelijk te maken met de foute berichtgeving. Zo wordt het kerkkoor met altaar met doeken afgeschermd en het sacrament verhuist tot maandagmorgen naar de hoofdkerk. Er werd ook gesuggereerd dat de afterparty ook in de kerk zou plaatsvinden maar dat is niet zo. Daarvoor staat er tent naast de kerk. Dit neemt niet weg dat ik met een open blik naar de toekomst kijk. De publieke druk neemt steeds meer toe omdat gemeenschapsgeld nodig is voor het onderhoud van de gebouwen. Ik pleit er voor om met een openvizier in de maatschappij te staan dan is het een win-win gegeven voor alle partijen," verdedigd Dams de organisatie.

Fashion Fusion Modeshow

De modeshow start om 14.30 uur. Presentatrice  Cynthia Reekmans praat het geheel aan elkaar en 21 modehuizen waaronder kleding, schoenen, lederwaren en accessoires tonen hun nieuwste wintercollecties. Zij krijgen de steun van de andere collega's van de handelaarsvereniging SintMartenCosy. Vanaf 17.30uur start de Fusion Party in de feesttent naast de kerk met Marie Fabry, Luca La Menzzo en DJ dany Lenny.

Jozef Croughs 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio