Iedereen moet zich inzetten voor ‘Veilig schoolverkeer’

Print

Het startschot werd gegeven aan basisschool Het Blavierke in Zepperen Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - De lokale politie werkt ook dit schooljaar mee aan de provinciale actie met als thema ‘Veilig schoolverkeer’. De actie startte op de eerste schooldag en eindigt op 25 september. “Het is al de 14de keer dat de actie georganiseerd wordt, niets nieuws dus, maar het is belangrijk dat het thema elk jaar opnieuw onder de aandacht wordt gebracht, want we vergeten vlug,” zegt korpschef Steve Provost.

“Iedereen moet zich inzetten voor de verkeersveiligheid van onze kinderen. Zowel de ouders als leerkrachten, begeleiders en politie hebben daarin een belangrijke voorbeeldfunctie. Als wij het goede voorbeeld niet geven, zullen de kinderen en jongeren dat ook niet overnemen,” weet burgemeester Veerle Heeren.

Tijdens de controles aan de schoolpoort merkten de politiemensen vaak op dat het dragen van de veiligheidsgordel niet evident is. De bestuurders dragen hun gordel niet of de kinderen zitten zonder gordel op de achterbank of worden niet vervoerd in een goedgekeurd kinderbeveiligingssysteem. "Het is toch maar voor een kleine afstand is een vaak gehoord excuus, wanneer de bestuurders erop aangesproken worden. Het dragen van een veiligheidsgordel zou zowel voor bestuurders, als voor passagiers vanzelfsprekend moeten zijn. Daarom zal de lokale politie de actie ‘Veilig Schoolverkeer’ verderzetten en extra blijven focussen op het dragen van de veiligheidsgordel, "aldus nog Provost. Maandag startte het extra toezicht op het dragen van de autogordels.

De personeelsleden van de dienst verkeer en de wijkinspecteurs zullen specifiek controle houden op gordeldracht en het gebruik van kinderzitjes." Wanneer iedereen in het voertuig veilig werd vastgeklikt en/of in een reglementair kinderzitje zit, krijgt de bestuurder een bedankkaartje met een volgnummer, waarmee zij/hij kans maakt op een leuke prijs, namelijk een slipcursus of een verkeerspakket. . De winnaars worden op maandag 19 oktober 2015 op de website www.lokalepolitie.be/5376 en op facebook (lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken) bekend gemaakt.

Jozef Croughs

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio